Hoppa till sidans innehåll

PassbeskrivningPASS


BESKRIVNING
Barngymnastik

Barngymnastiken riktar sig till barn i åldern 2-5år. Vi ser gärna att föräldrar aktivt deltager i barngymnastiken som stöd och hjälpledare. Målsättningen är att barnen får prova på olika sätt att röra sig och använda kropp och knopp! Att krypa, åla, rulla och kanske uppleva lyckan i att göra sin första kullerbytta. Inriktningen är att barngymnastiken genomförs enligt Svenska gymnastikförbundets licensavtal för Bamsegymnastik. Mer information om bamsegymnastik hittar ni på svenska gymnastikförbundets hemsida.  

Basgymnastik

Är ett pass utan hopp och studs och har en takt som passar de flesta och med okomplicerade rörelser. Rygg och mage tränas för att ge stabilitet och balans i bålmuskulaturen. Man använder sig av den egna kroppstyngden under passet.

Core

Bålstabilitetsträning. Kärnan till starka armar och ben.  Olika övningar t.ex plankan, utfallssteg,båten,armhävning m.m till glad musik. Något för alla.  Du bestämmer själv hur hårt du vill träna.

Högintensiv träning

En träningsform där man blandar högintensiva övningar och ger allt med kort vila under en förutbestämd tid oftast 4 min.Varje träningsrunda innehåller 8 repetitioner som man utför i 20 sekunder med 10 sekunders vila. Man blandar kondition, styrka, uppvärmning och nedvarvning

Medelgymnastik 

Konditions- och styrkeövningar blandas under passets gång. Detta pass har ett högre tempo än Basgymnastiken och kan även innehålla en del hopp.

Mogengymnastik

Mogengympan är ett program för lite äldre eller för dem som vill ha ett lugnare och mjukare tempo.
Enkla och sköna rörelser för hela kroppen från huvud till fötter. Inga hopp. Rörelseglädje med koordination och balans till passande musik och rytm.

Styrka

Styrketräning för kroppens stora muskelgrupper. Träningen utförs med redskap eller med den egna kroppssvikten. Passet innehåller enkla basövningar i styrketräning.

Yoga

Avslappning, andning, olika asanas, solhälsning och yoga nidra (yogisk sömn) Något för alla.

 

Uppdaterad: 29 AUG 2017 09:47 Skribent: Ingvar Gustafson

Postadress:
Karlsborgs GF - Gymnastik
Siw Wisser, Bryggaregatan 11
54631 Karlsborg

Kontakt:
Tel: +46706369485
E-post: This is a mailto link

Se all info