Hoppa till sidans innehåll

Vandringsleder


Karlsbyhedens OK sköter om Sundbornsleden (Råbergsleden och Lostigen). Välkommen att njuta av härlig vandring längs dessa!!

På Visit Dalarna kan man läsa följande om lederna; Sundbornsleden/Råbergsslingan; Följer till stor del gamla fäbodstigar som använts "i alla tider".

Sundbornsleden invigdes första gången 1982. Den iordningställdes av Karlsbyhedens IK I sammarbete med Sundborns hembygdsförening och följer till stor del gamla fäbodstigar som används “I alla tider”. 1993 förbättrades och ommärktes leden och den är nu även sammankopplad med ”Lostigen”. Tillsammans en markerad vandringsled på över 40 km. Råbergsslingan är markerad med ljusblå färg på träd, stenar och stolpar. Som komplettering finns skyltar med vandringsledens namn. 

En källa med friskt vatten finns på Råberget. Där finns också ett vindskydd som ger möjlighet till övernattning. Leden är lättgången med undantag för terrängen runt Råberget som har en brant stigning. Stövlar och kängor rekommenderas, då det finns en del blöta partier, främst runt berget. Broar och spänger finns över bäckar och myrar. 2013 återinvigdes leden då man satt upp satt upp nya skyltar, slyröjt, färgmarkerat leden samt lagt ut nya spänger för de blötaste delarna.

Klicka på länken sundbornsleden.pdf för att få upp en karta samt viss info om lederna.

 

 

 

Uppdaterad: 11 SEP 2017 19:14 Skribent: Jenny Lind Öhgren
E-post: Adressen Gömd

Vi stödjer Karlsbyhedens OK

 

    

Våra sponsorer gillar 

vår ungdomssatsning och 

vi gillar våra sponsorer.

För mer info kontakta

This is a mailto link

 

Vi är stolta arrangörer av     

          Mini DD 2020

     

  Oringen Norrköping 2019    

      

  Ungdomsläger Sälen 2019

     

          

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Karlsbyhedens OK - Orientering
c/o Camilla Berglund, Kårtäkt 12
79015 Sundborn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: karlsbyhedensok@gmai...

Se all info