Hoppa till sidans innehåll

PPC


Detta är PPC (Precision Pistol Competition)

PPC (Precision Pistol Competition) är är en ung gren i Svenska Pistolskytteförbundet,  upptagen 2005.

En perfekt gren för dig som önskar kombinera extrem precision med lite mer rörelse i skyttet med bl.a. omladdningar och ställningsväxlingar under skjuttiden. 
Skjutningen sker stående, sittande och liggande på olika avstånd enligt fastställt matchschema. 
Det är en internationell gren som har sitt ursprung i det amerikanska polisskyttet. VM eller EM arrangeras varje år under ledning av World Association 1500, där förbundet är medlem.

Genomförande

En tävling är indelad i ett antal steg s.k. ”stager”. I vaje stage skjuts melan 6 och 24 skott i en eller flera ställningar. Dessa kan vara liggande (på mage), sittande, knästående, stående eller stående med barrikadstöd (på höger och vänster sida om barrikaden).

Avståndet varierar mellan 3 och 50 yards och tiden mellan 8 och 165 sekunder. Alla ställningar, avstånd och tider förekommer inte i alla vapengrupper. Beroende på vapengrupp är också det totala antalet skott olika, 48, 60 eller 150.
”Barrikaden” är en stolpe, c:a 10×10 cm. Att sätta upp den stadigt i marken är inget problem, däremot att ha den både stadig och löstagbar.

Tavlan har X, 10, 9, 8 ch 7, därutanför bom. Den kan tyckas stor, men på 50 yards är detta en svår uppgift. En PPC skytt måste ha extremt bra precision för att träffa X vilken också används för att särskilja placeringarna i en resultatlista. I resultaten anges alltid poäng samt antal X, t.ex. 1345/21.

Detta är en ny gren i klubben under uppbyggnad. Ingen träning eller tävling pågår i nuläget.

 

 

Uppdaterad: 08 JUL 2020 14:24 Skribent: Pär Karlsson

Som medlem finns vi på

 

 

 

KPK:s Samarbetspartners

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Karlshamns Pistolskytteklubb - Skyttesport
Glenn Bergström, Alice Tegnérs väg 16
37435 Karlshamn

Besöksadress:
Perstorpsvägen
37591 Mörrum

Kontakt:
Tel: 0706319943
E-post: sekreterare@karlsham...

Se all info