Hoppa till sidans innehåll

Utbildning


För skyttar är den första och viktigaste utbildningen den för Pistolskyttekortet (Sv. Pistolskytteförbundet) och/ eller skyttekortet (Svenska Skyttesportförbundet). Skyttekortet är en grundutbildning som är obligatoriskt för att du som skytt sedan ska kunna lösa tävlingslicens och få tävla inom skyttesportförbundets grenar.

Som medlem i Karlshamns Pk har du två möjligheter eftersom det finns två olika utbildningar. Vill DU enbart skjuta på klubben och skjuta skyttesportsgrenar går du SvSF:s utbildningspaket. Här kan du göra ett digtalt prov och sedan ett praktiskt prov eller gå en utbildning med en examinator.
Kontakta styrelsen för mer information.

För ge medlemmarna möjlighet att ta pistolkortet håller klubben kontinuerligt kurser för pistolskyttekortet. Tiderna planeras mellan kursdeltagare och examinatorn. 
Kursens längd är  ca 6 lektioner under 6 veckor som varvas med praktisk träning.

Bestämmelser för pistolskyttekortet
För att få tävla måste medlem ha genomgått utbildning och erhållit pistolskyttekortet. Denna utbildning hålls av föreningens instruktörer alternativt examinatorer som har utbildats och godkänts av förbundet.

Skyttar, tränare, ledare, domare, föreningsfunktionärer - det finns utbildningar för alla.
Inom skyttesportens Utbildningsstrategi finns utbildningar för dig som är eller vill bli tränare eller ledare i skytte.Detta gäller både Svenska Pistolskytteförbundet och Svenska Skyttesportförbundet.

Vill DU utveckla dig själv och bli klubbtränare? Kontakta styrelsen för mer information.Uppdaterad: 08 JUL 2020 15:44 Skribent: Pär Karlsson

Som medlem finns vi på

 

 

 

KPK:s Samarbetspartners

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Karlshamns Pistolskytteklubb - Skyttesport
Glenn Bergström, Alice Tegnérs väg 16
37435 Karlshamn

Besöksadress:
Perstorpsvägen 65-72
37591 Mörrum

Kontakt:
Tel: 0706319943
E-post: sekreterare@karlsham...

Se all info