Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarkurs


Nybörjarkurser

Styrelsen för Karlskoga PK beslutar årligen om det ska genomföras en nybörjarkurs, hur många platser det kommer röra sig om och hur urval till kursen ska gå till.

Intresseanmälan till nybörjarkursen våren 2021 öppnar den 1/11 2020. OBS! En intresseanmälan innebär inte att du får en plats på kursen. Intresseanmälan ska skickas till föreningens sekreterare och innehålla namn, personnummer, adress, e-postadress och telefonnummer.

Karlskoga PK genomför en nybörjarkurs på våren som blir klar i mitten på april för att ge nybörjarna en chans till att komma igång med skyttet redan under vårterminen innevarande år.

Kursen är obligatorisk för den som vill ägna sig åt pistolskyttegrenen av vårt idrottsutbud. Lägsta ålder för att få börja skjuta i KPK är 15 år.

Kurs och kursmaterial är sammanställt av SISU på uppdrag av Svenska Pistolskytteförbundet till vilket Karlskoga Pistolklubb är ansluten.

Kursavgiften fastställs av styrelsen och omfattar kurskostnader, kursmaterial och ammunition vid skjutövningarna. Kursavgiften ska betalas in senast det datum som styrelsen beslutar. Väljer man att hoppa av kursen efter första tillfället skall ev. erhållet kursmaterial återlämnas till kursledningen.

Kursen avslutas med ett skriftligt teoriprov och ett skytteprov (bronsmärkeskrav) och när dessa två proven är godkända erhåller kursdeltagaren hon eller han "pistolskyttekortet" som utfärdas av Svenska Pistolskytte Förbundet.

Tillsammans med legitimation utgör "pistolskyttekortet" beviset för att vederbörande innehar grundläggande kunskap och färdighet vilket krävs för deltagande i både den egna föreningens skytteverksamhet samt inte minst vid tävlingar utombys med ifrågavarande vapentyper.

Kortet är också ett av villkoren för erhållande av tillstånd för innehav av eget vapen.

En förutsättning för deltagande i kursen och att bli provmedlem är att ett oöppnat utdrag från belastningsregistret lämnas till kursledningen senast vid andra kurstillfället (begärs hos polisen).

Du är under kursens genomförande antagen som provmedlem och efter genomförd och godkänd kurs är du välkommen att söka medlemskap i klubben.

Intresseanmälan sker till föreningens sekreterare per mail och ska innehålla namn, adress, e-postadress, telefonnummer och personnummer.

This is a mailto link

Uppdaterad: 08 FEB 2018 15:15 Skribent: Susanna Göransdotter
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

Logga Rund

Postadress:
Karlskoga PK - Skyttesport
Box 290
69125 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@karlskogap...

Se all info