Hoppa till sidans innehåll

Rocky 12 den 18 april 2011


Hej kolleger allt väl. Dagens krönika, där har jag lite funderingar kring vissa grejer fast det är en som sticker ut.

När man försöker kika över någons axel för att så snabbt som möjligt skumma av det man ser på avstånd om vad det rör sig om då uppstår ofta en blandning av otydlighet och djupsinnighet. Man försöker få någon form av inverkan och få en mer exakt betydelse av de man ser där långt borta. Tyvärr hittar man inte rätt och det blir sällan som den önskan man har om vad det är blir uppfylld. Nu när jag kikar över den axel av år i föreningen är det många jag sett både på avstånd och några riktigt nära och det har varit en fröjd och hag känner bara en oerhörd stolthet över att få representerat en sådan underbar förening som IFK Karlskronas bowlingsektion och sedermera Karlskrona bowlingklubb.

Ta någons sorts patent på vad som varit bäst eller lyfta fram en massa roliga minnen, det är aldrig aktuellt för det skulle ta både för långt tid och fylla 22 A fyra papper. Däremot måste jag på ett både ogenerat och direkt intresse få lyfta fram en person och det är Bengt Åke Mattsson. Denna långa vandring jag gjort i föreningen är det nog ingen som betytt så mycket. Denna ödmjuka och vördnadsfulla visdom han har burit med sig under åren och alltid visat sin bästa sida. Åren i elitserien med sm guld och hallrekord visade bara vilken klasspelare detta har varit och särkilt imponerad är jag över att ha varit hans vän, klubbkompis, föredöme och bundsförvant i en rad av år.

Nu inför den här säsongen var det vissa som höll en oerhört god klass som valde att inte längre spela bowling i Karlskrona bowlingklubb. Då var det läge för andra att kliva fram för att ersätta och jag var en av dem som både kände förtroende och jag köpte nytt klot. Nu levde jag inte upp till de krav jag ställde på mig själv och även de jag kände av omgivningen. Redan i januari insåg jag att detta håller inte och mitt beslut att lägga av blev definitivt. Visst jag har spelat upp mig lite på slutet och behöver inte skämmas lika mycket över våren som jag gjorde i vintras.

Vi visste redan tidigt att våta två bästa lag skulle vara tvungna att få kvala sig kvar och som vanligt klev våra rutinerade rävar fram i respektive lag fram och var bäst när det gällde och både vårt A-lag och farmarlag spelar i ettan respektive tvåan till hösten. Nu behöver jag kanske inte påminna vem som var bäst i den första matchen som var den jämnaste. De få gånger jag har stött på Berra i vinter och där jag har påmint om hur kul det skulle vara om han vill ge sig på bowlingspelet igen så har jag mest möts av en viss skepsis, men nu när det gällde som mest tog han sitt ansvar och följde med och var BÄST i första matchen.

Med en obeveklig och återigen otrolig vinnarinstinkt visade han vägen. Nu varken kan jag eller förväntar jag mig att du tänker fortsätta och att detta inhopp bara var tillfälligt, men nu blir det ju en vakant plats när jag lägger av för jag spelade ändå i stort sett i vårt A-lag under hela säsongen och tänk vad mycket bättre ni blir om du tar den plats jag hade.

Nu känner jag bara en form av stillhet där jag går omkring med tysta tankar runt en synagoga utan tak och stålsätter mig inför nya utmaningar och andra sysslor de lördagar mellan augusti och april som varit vikt för bowling sedan 1985. I det här skeendet ska jag inte försöka bli patetisk utan bara åter få hylla en förening jag älskat i över 25 år.

Nu till listan.

5:a Mats Pettersson. En underbar god vän som jobbade i hallen redan när jag såg den första gången. Han spelade även med oss i en rad av år och gjorde det riktigt bra innan ryggen sa ifrån.

4:a Anders Fagberg. En annan trotjänare som har gjort mer för klubben än man kan räkna med.

3:a Bo Henriksson. Den som förmodligen har gjort mest för nytta för klubben vid sidan av sitt bowlande och du har alltid varit ett föredöme Bosse.

2:a Tommy Mattsson. Småsur och småförbannad, men lika go uppmuntrande fast ofta lika förbannad på sitt och andras spel när det inte fungerat och vi har haft våra diskussioner under åren som rört jag i stort alltsammans fast inte en enda gång har de spårat ur. Tack Tommy det har varit en fröjd att se dig varje torsdag på varje träning och vi får inte glömma vilken otrolig hög lägsta nivå du hållit under dessa 25 åren och en mer given och permanent A-lagspelare under så långt tid, de är svåra att hitta.

1:a Bengt Åke Mattsson. Kommentar överflödig

Uppdaterad: 27 APR 2011 09:09 Skribent: Tommy Mattsson

 

Postadress:
Karlskrona BK - Bowling
Ulrick Rodin, Gårdarikesvägen 30
37351 Ramdala

Kontakt:
Tel: +46706714206
E-post: karlskronabk@gmail.c...

Se all info