Hoppa till sidans innehåll

Rocky 13 den 9 maj 2011


Hej kolleger allt väl?? Jag kan tyvärr inte hålla fingrarna från tangentbordet så det blir även fortsättningsvis lite krönikor framöver dock inte varje söndag. En sak som slagit mig är att jag aldrig brukar titta i backspegeln utan bara ser framåt, men jag kan ändå inte låta bli att känna viss nostalgi över de gamla bilderna på laget i samband med matcher som nu har kunnats ses på hemsidan. Jag tycker mina 25 år i klubben är långt tid och då när man ser ansikten som var med då och som fortfarande är still going strong idag, det imponerar verkligen.

En annan som jag såg och följde på lite närmare håll var Anders Limpar i ”Mästarnas mästare” man fick se bilder på honom som 12 åring och hur glad han blev i sin AIK tröja när han gjorde mål och åren som framgångsrikt proffs. Att han var i Italien i ett år, det hade jag ingen aning om och att han blev utsedd till den tredje bäste utlänningen 1990 kom som en överraskning. Åren i framförallt Arsenal och alla målen plus tiden i Everton med FA-cup segern 1995, den mins jag att han däremot gjorde så otroligt mycket mål och att han var en sådan fantastiskt duktig och värdefull spelare det förstod jag först nu sedan jag sett denna backspegel av år som han hade som proffs.

En tredje nostalgitripp som jag numera ständigt påminds är alla åren med Kalmar FF. Den långa korridor när man går in via den västra kortsidan och som bortalaget måste gå för att nå sitt omklädningsrum, den väggen är full av ögonblick. Speciella tillfällen på kända spelare som visas på längs denna långa korteg av minnesvärda ögonblick. Det är speciellt en bild från ett derby mot Öster 1980 som Kalmar vann med 6-0 där glada Kalmarspelare jublar framför ett av målen och om jag går riktigt nära och tittar, är det inte jag som står där bakom målet och syns som bollkalle. Är det bara rent önsketänkande, men denna pojke som syns är i alla falla väldigt lik mig och jag vet att just denna magiska kväll när detta Öster kördes över då var jag bollkalle i den matchen.

Nej nu får det vara slut med detta tillbakatänkande och bara se framåt och en sak som jag nu verkligen väntar på är att åter få åka dit till Guldfågel arena och matchen mot Häcken för då ska jag ta en ny runda och kola längs denna vägg för att definitivt se om det var jag som syns där denna magiska kväll när denna glädje var fullständig.

Nu till listan

5:a Michael Connelly och hans nya bok ”Fågelskrämman” Helt enkelt ruggigt bra.

4:  Premier league. All fotboll jag ser varje dag, man denna liga är fortfarande den allra bästa även att en massa odugliga domare som har förstört mitt kära Spurs att nå en fjärdeplats.

3:a 24. Denna serie som jag så slaviskt följt under åren där har jag kommit över säsong tre och fyra och nu vet jag vad jag ska se på och återuppleva när vi har dåligt väder i sommar.

2.a Slutspurten i Premier league. För två månader sedan var Manchester United15 poäng före när ni laser detta kan Chelsea redan vara förbi.

1:a Ishockey VM. Är själv helt ointresserad, men ändå så sitter den typ 700 000 och tittar varje kväll och följer tre kronor i en turnering som för länge sedan förlorat allt vad stjärnglans heter och jag har ännu inte sett en enda minut och det är något jag fortfarande är stolt över.

Uppdaterad: 09 MAJ 2011 08:47 Skribent: Tommy Mattsson

 

Postadress:
Karlskrona BK - Bowling
Ulrick Rodin, Gårdarikesvägen 30
37351 Ramdala

Kontakt:
Tel: +46706714206
E-post: karlskronabk@gmail.c...

Se all info