Hoppa till sidans innehåll

Rocky 14 den 23 maj 2011


Hej allt väl? Ett ämne jag måste få belysa är hur dryga och gnälliga vissa måste vara trotts att många av dem har sitt på det torra och borde visa lite mer ödmjukhet inför omgivningen. En sådan i veckan var Jermaine Defoe. En hopplös gnällspik som ständigt räknar med att få starta i Spurs förstaelva. I år har det däremot inte blivit lika många från start som han räknade med och går då ut i brittisk press hur illa det känns och att han kanske måste bort från laget. Med en lön på 960 000 i veckan borde man vara lite mer tacksam. Tränare Rednapp reagerade direkt och sågade Defoes uttalande längs fotknölarna och påpekade att hur kan man ha en forward som ordinarie, men som bara gör fem mål under en säsong. Hade han legat på 15-20 som övriga bra anfallare gör i andra lag hade även jag låtit honom vara mer ordinarie än han varit i år. Vi har sett ett liknande exempel med Robbie Keane som gnällde lika mycket för något år sedan och idag gör han ju ännu mindre mål i sina engelska lag han blivit utlånad till och I mina ögon kan denna Defoe gärna få gå för nu ska vi köpa nytt och rykten säger att Didie Drogba är på till laget och blir det verklighet så kommer han att göra fler än dessa fem mål som Defoe mäktat med hittills i år i premier league.

En annan som gnällt väldigt mycket är Kalmars tränare Nanne Bergstrand. Att förlora en seriefinal mot Helsingborg och med detta skitmål de fick göra, det svider fast de som är lustigt att han klagat så tydligt efter varje hemmamatch. Spelare som löper fel, spelare som inte hittar sina positioner, spelare som inte uppfyller de kriterier han räknat med. Numera sitter jag i detta stora pressrum vi fått på nya arenan och när jag sammanställer mina matchrapporter och då har jag förmånen att kunna lyssna på presskonferensen efter matcherna där tränarna ger sin syn och Nanne är lika sur och butter varje gång. Borde han inte visa lite mer tacksamhet mot sina spelare som vunnit fyra raka och en målskillnad på 9-3 och man formligen regerar över sin borg på hemmaplan och skulle Kalmar vinna sin femte raka hemmamatch på onsdag och det är den näst bästa starten någonsin. Bara guldåret 2008 är bättre då laget hade sex raka hemmasegrar från start innan Halmstad satte stopp för sviten. Så snälla Nanne visa lite mer glädje och tacksamhet vid dina presskonferenser istället för detta gnäll vi har hört lite för mycket av nu. Ytterst handlar det om att ta tre poäng och det har ju Kalmar gjort i varje match hittills hemma och vad mer kan man begära.

En ytterligare gnällspik måste jag få lyfta fram eller rättare sagt ett gäng med gnällspikar och det är dessa miljöpartister som precis haft partikongress i Karlstad och där det valde nya språkrör. Det enda jag har hört är att man ska inför nya trängselskatter och stänga fler kärnkraftverk och frågan är om det finns flera gnällspikar i vår riksdag än dessa som bara gnäller och gnäller. Det är fel på allt och alla där vi så lite som möjligt ska samarbeta med andra som i frågor gällande EU, EFTA, EURON, Problemen i AFRIKA och vilka de ska samarbeta med härhemma. Det manliga nya språkröret tycket att de var dags för att samarbeta mer med socialdemokraterna och detta nya kvinnliga språkrör tyckte precis tvärtom. Obegripligt att detta gnällparti har fått så mycket inflytande och blivit så pass stora att de kan påverka vår politik så mycket.

Nu till listan:

5:a Skatteverket. Snart kommer pengarna lagom till midsommar och utan att berätta hur mycket jag får tillbaka kan jag avslöja att det var nytt rekord.

4:a ”Reckless” Denna klassiska LP skiva med Bryan Adams började jag åter spela på spotify och nu är jag fast och spelar den varje dag.

3:a Vår semester: Nu är den både bokad och betald och jag plus övriga i familjen önskar redan att få komma iväg.

2:a Carolina Kluft: Hon var riktigt rolig i radion häromdagen när hon berättade att OS i London blir hennes sista tävling. Hon fick då frågan av programledaren om hon efter karriären tänkte bli tränare. Svaret var klockrent.
- Nej eftersom det finns redan en tränare i familjen.

1:a Min fina bowlingkägla jag fick av föreningen med alla namnen i samband med mitt 40-års firande. Den står där högst upp på en majestätisk plats i bokhyllan i sovrummet och när jag tittade lite närmare på alla namnen i veckan så upptäckte jag hur många som lämnat klubben och nu när undertecknad också har tackat för sig känns det lite vedmodigt, men att börja gnälla för det. ALDRIG I LIVET.

Uppdaterad: 23 MAJ 2011 08:59 Skribent: Tommy Mattsson

Postadress:
Karlskrona BK - Bowling
Ulrick Rodin, Gårdarikesvägen 30
37351 Ramdala

Kontakt:
Tel: +46706714206
E-post: karlskronabk@gmail.c...

Se all info