Hoppa till sidans innehåll

Rocky 15 den 13 juni 2011


Hej där i sommarvärmen. En tanke som slog mig och som jag funderat mycket är mina nya vanor. Det som tidigare var självklart med fasta rutiner har idag i stort sett upphört. Det började med att jag tackade nej till fortsatt bowlingspel i Karlskrona bowlingklubb. Det innebar i sin tur att det inte blir något Wämö i sommar som varit en tradition. Något spel i höst blir det ju heller inte något som har varit en given bit i livet i 25 år.

Detta är dock inte det enda som numera frångott mina tidigare vanliga rutiner. Pepsin till exempel, den har jag i stort slutat dricka nu. Fanta exotisk är nu på menyn istället. Denna röda Fantan är ny favorit. Jag tar även en ny väg till jobbet numera, istället för att köra vidare mot Oskarshamn och ta av mot centrum svänger jag nu redan vid rondellen mot travet och tar den vägen mot flygplatsen på väg mot mitt jobb.

Söndagar och sporten på TV 4 har alltid varit en tradition. Nu skiter jag i den för svt:s sport klockan 19.00 räcker och jag har inte sett en enda kanon och kalkon på nästan två månader nu. En annars givet inslag varje söndag. Räkningar är ett annat gebit där jag bytt rutiner. Istället för att betala den 27:e varje månad där det samtidigt dras pengar till vårt servicekonto så lånet på huset blir betalt väntar jag numera till den siste i varje månad med resten av räkningarna om det är någon form av inbillning att det ska finnas mer pengar kvar den siste, det vet jag inte däremot har det blivit en ny rutin.

En annan form av rutin som jag numera istället har tagit åt mig är att lyssna på melodikrysset på lördagarna. Något jag aldrig gjort tidigare. Nu sitter jag där och lyssnar och försöker lösa krysset. Dessa förändringar har självklart påverkat mig och ju mer jag funderar så kommer tanken på vilken som blir nästa rutin som hittills har fungerat och är väl inövad som jag ska göra avkall på. Samlevnadslivet med frugan? Läxorna med döttrarna? Mitt fotbollstittande på TV? 

Rädslan kommer nu krypande att det skulle vara något där jag verkligen vill behålla gamla och inövade vanor och rutiner. En numera inövad rutin som jag dock INTE tänker släppa är mina krönikor och så länge intresset finns att läsa dem ämnar jag med jämna mellanrum skriva dem till er i KBK och andra övriga som läser dem.

Nu till listan.

5:a Janne Josefsson på Uppdrag Granskning: Om avslöjandet och byggfusket i Göteborg. En journalist som förhoppningsvis kommer fortsätta på inslagna rutiner och avslöja mygel och fusk inom vår hierarki.

4:a Bröderna Sedin i Vancouver: Få förstår förmodligen hur otroligt stora de är där borta i Canada och de skulle vara underbart om de fick lyfta Stanley Cup bucklan.

3:a Modos hockeylag: Vilka nyförvärv och i april 2012 lyfter de SM bucklan i ishockey. Tänk efter vart ni läste de först.

2:a Zlatan: Utpekad och ifrågasatt, täppte med råge igen truten på alla tvivlare.

1:a John Guidetti: Kaxig och självsäker 19 åring som redan till nästa års EM slutspel kommer ta en av platserna i den svenska EM truppen

Uppdaterad: 13 JUN 2011 08:48 Skribent: Tommy Mattsson

 

Postadress:
Karlskrona BK - Bowling
Ulrick Rodin, Gårdarikesvägen 30
37351 Ramdala

Kontakt:
Tel: +46706714206
E-post: karlskronabk@gmail.c...

Se all info