Hoppa till sidans innehåll

Rocky 17 den 8 augusti 2011


Hej allt väl nu när många har kommit tillbaka till vardagen. Jag kände att jag var tvungen att skriva lite igen även att det nu sker en måndagskväll. Efter dyningarna till attentatet och massmorden i Oslo har ju vardagen påverkats ganska mycket av det. Nu några veckor senare har det mest handlat om våra framträdande Sverigedemokrater som ständigt försöker förneka all form av jämförelse och politiska ståndpunkter som Anders Breijvik stod för. Själv känner jag bara en form av skadeglädje att dessa invandrarfientliga och musslimhatande människor nu skiter i brallorna av rädsla och Jimmie Åkesson i synnerhet som misströstar och gnäller. Varför inte söka up honom och lägga en liten ros utanför hans dör om han nu sörjer så.

Annars har jag börjat jobba igen och vi ska flytta till nya lokaler till Norra Långgatan och dela den med Lokaldelen. En flytt vi ser fram emot. Något jag också har gjort under semestern är att jämför saker med varandra. Ett tydligt exempel är vår allsång. Måns Zelmerlöf i all ära, men hu vad dåligt detta program har blivit med medelmåttiga artister. I sommar har Lotta på Liseberg varit klasser bättre och det beror inte bara på att vi var på plats där måndag den 18/7 och tittade där våra döttrar hade fått sittplats och tro det eller ej, men de fick ungefär tre sekunder i närbild mitt under direktsändning under den sista allsången innan bronslaget från dam VM i fotboll skulle hyllas.

En annan jämförelse jag gjort är Kurt Wallander. Rolf Lassgård i alla ära, men Kenneth Branaghan (ursäkta min stavning) har varit rent lysande och det har varit en fröjd att se honom under fyra onsdagar som kommissarie Wallander och nu i höst ska han spela in ytterligare tre filmer. Bland annat ”Hundarna i Riga” och ”Innan Frosten” Jag längtar redan. Min sista jämförelse jag har studerat på lite närmare håll är de direktsända matcherna i allsvenskan i canal plus. Har ni märkt att de har gjort reklam för sin stad på ett sätt jag inte sätt innan och de visar med stora bandroller att flytta till Halmstad, flytta till Norrköping, flytta till Trelleborg. Här hittar jag dock ingen vinnare för vem vill flytta till Trelleborg.

Nu väntar snart även en vardag för er som valt att fortsätta att representera Karlskrona bowlingklubb. Torsdagar med träningar och tillbaka till Klinthallen och resor till Kalmar, Västervik, Växjö, Oskarshamn och andra kända orter. Än så länge har jag inte fått tillbaka suget och det känns faktiskt rätt bra med att under minst ett år vila från detta, men att släppa det helt det går inte och jag kommer med intresse följa era matcher i både A-laget och Farmarlaget via datorn och tidningar. Till sist vill jag även tipsa om en våning på marinmuseet på Stumholmen. Den kallas för det kalla kriget och är en påminnelse om detta kalla krig under 70 och 80 talet mellan Öst och Väst och vår U 137 har en stor bit av kakan där man idag 30 år senare ser en gammal Thorbjörn Fälldin och en lika gammal Karin Söder berätta om detta drama och om detaljer vi inte fick veta då och som var väldigt allvarliga plus befäl och militärer som var på plats med skarpladdade vapen och som inte fick tveka att öppna eld om inte Sovjet lydde de direktiv de fick. Jag var där med döttrarna en dag och tycket det var oerhört intressant och givande så ni som inte har sett det ta ett besök på museet och upplev detta drama på nytt plus mycket annat som präglade det kalla kriget under dessa år innan Gorbatjovs perestrojka förstörde alltsammans.

Nu till listan

5:a Malmö FF. Även att jag inte håller på dem, men tänk vad roligt det skulle vara om vi efter 11 år åter fick ett svenskt lag i champions leagues gruppspel.

4:a Jeffery Deavers. Min favoritförfattare som åter släppt nytt och är precis lika bra som vanligt.

3:a Zlatan Ibrahimovich: Speciellt hans nya Steven Zeagel frisyr. Sedan att han gör mål hela tiden nu är också bra.

2:a Martin Hansson: Vår egna domare från Holmsjö som vågade visa ut både spelare och tränare när det uppträde både fult och oförskämt i matchen mot Helsingborg.

1:a Premier league: Världens bästa fotbollsliga är åter i farten med start på löndag och när ni är i Västervik en lördag i höst och ligger under med 12-3 efter tre serier en lördag klockan 16.25 då sitter jag framför teven och ser en massa snygga mål från några av världens bästa lag.

Uppdaterad: 15 AUG 2011 08:04 Skribent: Tommy Mattsson

Postadress:
Karlskrona BK - Bowling
Ulrick Rodin, Gårdarikesvägen 30
37351 Ramdala

Kontakt:
Tel: +46706714206
E-post: karlskronabk@gmail.c...

Se all info