Hoppa till sidans innehåll

Rocky 18 den 17 oktober 2011


Hej nu är jag tillbaka och tänkte ge er något läsvärt. Under detta lite längre uppehåll har jag fått reflektera över rätt mycket. En sådan är mitt ishockey intresse. Visst tittar jag framför teven och tittar på en del elitserie, men mer är det inte och se det live existerar inte längre. Då förr tre veckor sedan följde jag med en son till en av frugans storasystrar. KHK-Mörrum. Han själv är ett stort fan med säsongskort och nu efter år av tjat följde jag med. Min senaste match jag såg på plats var 1995 mot Malmö i semifinalen match nummer fyra. Vi pratar över 16 år sedan sist. Väl på plats kunde jag inte bli besviken, gått kafé, go stämning och mycket folk. Då plötsligt ser jag upp mot taket och den fyrkantiga ask i taket som ger resultat och reklam, där dök han bara upp vår käre Tom Lindgren. Med Anticimex slogan såg man en närbild på honom djupt försjunken tittande ner på alla oss tretusen åskådare. Jösses tänkte jag och brydde mig efter det egentligen inte om någon hockey, det enda jag reflekterade över var när hans ansikte åter skulle dyka upp där centralt över isen.

En annan sak jag reflekterat över är att nu när man äntligen har hört talats om årets nobelsprisvinnare i litteratur, då har man ändå inte läst en enda rad av denna poet som tydligen ska vara något i världsklass som hyllats världen över. Borde jag skämmas över det? Nej jag vägrar att ta åt mig där. Annat som jag reflekterade och klagade över var i tisdags när Sverige gick till EM slutspel. Inför frisparken satt jag framför burken och bollade mellan de alternativ som stod vid bollen. Kim, Rasmus eller någon annan. Jag kom till sist fram till att alla utan Kim Källström kan ta den, men inte han för hur många bra lägen har han inte förstört under åren och tänk vad fel man fick.

En sak till som jag reflekterat över är att jag är hemma betydligt fler lördagar nu än förr. Åtminstone mellan september och april och det har ju sin naturliga förklaring och detta har även frugan märkt nu när jag kan ta ett större socialt ansvar. Jag damsuger oftare, spelar wiispel med sjuåringen, lagar till och med maten ibland. Saker som var klippt och skuren för henne och nu möts jag emellan åt med små sura blickar från henne där detta jobb var hennes och vem vet och skulle säkert inte sakna om jag även fortsättningsvis spelat min bowling.

Till sist kan man inte låta bli att reflektera över Zlatan. Utan honom på plan och vi är obesegrade i de tre senaste kvalen. Nio matcher nio segrar. Nu ställer vissa krav på att han ska lämnas ute helt och hållet, men där håller jag självklart inte med för i mina ögon är han den mest givna spelaren till nästa års slutspel och för att han nu själv ska kunna få ut max i landslaget så tänkte jag skriva till Erik Hamrén och föreslå att Zlatan själv fick ta ut den trupp han vill ha med sig till Polen och Ukraina.

Måste också ge ett tips till nästa år mästerskap. England blir mina nya favoriter, nu när denna hopplöst överreklamerade gnällspik Wayne Rooney missar hela gruppspelet och utan honom kommer England kunna gå hela vägen, något Sverige inte kommer kunna utan en viss ZLATAN IBRAHIMOVICH

Uppdaterad: 17 OKT 2011 07:38 Skribent: Tommy Mattsson

 

Postadress:
Karlskrona BK - Bowling
Ulrick Rodin, Gårdarikesvägen 30
37351 Ramdala

Kontakt:
Tel: +46706714206
E-post: karlskronabk@gmail.c...

Se all info