Hoppa till sidans innehåll

Rocky 19 den 28 November 2011


Hej KBKare och övriga läsare, nu kunde jag inte hålla mig borta längre. Dessa många veckor sedan sist har handlat mycket om våran kära bowlinghall. Denna Klinthall som blivit en institution som nu riskerar nedläggning. Jag är precis som många andra bedrövade över detta och jag både hoppas och önskar att våra politiker tar sitt förnuft till fånga och räddar hallen. Jag jobbar ju i Kalmar och läser Barometern varje dag vid första fikat och tidigare i september hade de ett porträtt på Kalmars tidigare bowlinghalssägare som flyttade till ett nytt affärsområde och öppnade Kalmar Superbowl 1986. Nu 25 år senare berättade han vad han gjorde idag sedan han sålt sin verksamhet 1999. Då 1986 hade han investerat over 460000 på nya banor och nya moderna datasystem som ghorde att man kunde följa varje slag med dessa TV monitorer i taket. I själva verket var denna bowlinghall som d invigdes 1986 Europas modernaste och där har man tagit vara p stuket och övriga ägare som tagit över har vågat satsa på sin bowlinghall och en satsning som lyckats.

Annat som jag snappat upp under hösten är att Ola Andersson har fått sig en värdig utmanare som expertkommentator i lars Lagerbäck på Viasat fotboll. Rent lysande har han förklarat och berättat om sin fotboll och hur han detaljerat ger sin syn på aktuella matcher och hur kall han är när frågor om Zlatan kommer upp på tapeten. Apropå Zlatan, jag fick boken av mina döttrar som fars dag present den söndagen de firades och jag läste ut boken på tre dagar. Det som slog mig var inte alla dessa bråk, dessa meningsskiljaktigheter, dessa utbrott eller dessa år som kriminell under ungdomen utan alla dessa viktiga mål i avgörande matcher han gjorde Då speciellt med Juventus och Inter mellan åren 2003-2008. Mål som var direkt avgörande för alla titlar han tog och som till sist betydde serieseger. Där är Zlatan bäst i Europa. Att Messi och Ronaldo gör fler mål är en sak, men det är mål där det redan är avgjort eller mål under säsongen. 1-0 eller 2-1 i rena seriefinaler sådana mål där är Zlatan bäst i Europa med ett snitt på drygt 30 procent att avgöra viktiga matcher.

En annan duktig fotbollspelare som jag dock retar mig lite på är David Elm som twittrade om hur lågt det är att behöva sälja kalendrar eller om det var bingolotter i Elfsborg. Skötte man sig inte riskerade man ett avdrag på 500 av sin lön och det gnällde han över. Med en sexsiffrig månadslös och en sign on bonus som ger extra miljoner när han skrev kontraktet borde han vara en av allsvenskans bäst betalada och då gnälla på detta sättet. USCH. Många föreningar kämpar idag för sin överlevnad på sätt som han själv nu tvingats till och det är föreningar som jobbar med detta och som från början gjort att David har nått den status han har idag och då gnälla på detta sett är riktigt j---a lågt.

Till sist måste jag ändå få lyfta fram två till. Spelare som gör sitt lag, spelare som är skillnaden, spelare som ständigt levererar. Först Robbin van Persie i Arsenal. Alla vet vad jag tycker om laget, men att vara så viktig och ständigt leverera det imponerar. Än värre är en viss Edinson Cavani i Napoli. Har han gått mållös från någon match i höst och hans båda mot Manchester City visar på klass och ännu en som alltid levererar och så räddade han en pinne i 94:e minuten igår kväll borta mot Atalanta.

Nu till min lista som jag glömde sist.

5:a John Guidetti. En skyttekung som tar plats till nästa års EM slutspel.

4:a Julen. Även att våra döttrar är till åren och slutat tro på tomten är det lika roligt varje år och se hur mycket de längtar och önskar.

3:a Homeland: Ny Amerikans thrillerserie på kanal 1 onsdagar klockan 22. Ett avsnitt och jag var fast.

2:a Karlskrona bowlingklubb. Jag följer er på avstånd och två poäng i helgen var goa och andra lag kring strecket verkar ju inte heller kunna övertyga och med ”nyförvärvet” Tommy Mattsson efter jul då blir ni ännu bättre.

1:a 27/7 2012. Bruce Springsteen är tillbaka på Nya Ullevi. Då ska jag och frugan dit och se han igen. Jag fixade hotellrum i helgen på Gothia Towers så kommer vi inte åt biljetter så har vi ett stort dubbelrum med balkong mot Nya Ullevi på 28:e våningen och kan se och höra han därifrån.

Uppdaterad: 28 NOV 2011 07:57 Skribent: Tommy Mattsson

 

Postadress:
Karlskrona BK - Bowling
Ulrick Rodin, Gårdarikesvägen 30
37351 Ramdala

Kontakt:
Tel: +46706714206
E-post: karlskronabk@gmail.c...

Se all info