Hoppa till sidans innehåll

Rocky 3 den 20 december 2010


Hej bowlingvänner allt väl. Ni som brukar läsa mina krönikor vet att jag har en viss förkärlek till fotboll och så fort ni såg championsleague lottningen, då tänkte ni säkert att han bara tänker skriva om fotboll vid nästa tillfälle och ni har helt rätt. I alla fall inledningsvis. Mitt kära Spurs mot Zlatan, vilken match. Det som däremot irriterar är dessa experter med några få undantag som påstår att Milan har fått en bra lottning. Vadå bra lottning. Spurs spelar förmodligen den mest underhållande fotbollen i hela Europa just nu. 18 mål på sex gruppspelsmatcher och det är rekord sedan säsongen 99/00 då Barcelona gjorde 19. Däremot skrev Spurs historia genom att vara det första laget som gjorde minst två mål framåt i varje gruppspelsmatch sedan detta koncept vi använder i Championsleague. Och om Milan är lika odugliga de var sist hemma mot Roma när de möts då blir detta en mumsbit för Spurs.

Annat jag vill ta upp är hur korkade vissa kan vara. Först ut var Sverigedemokraternas partisekreterare i Stockholm som skrek ”äntligen visar de sitt rätta jag” i sin blogg efter självmordsbombaren i Stockholm. Ett uttalande som sedan tvingades att ta tillbaka, förmodligen efter påtryckningar från högre instans. Detta är inte första gången vi sett sådana här grodor från dessa rasister. Även att de gör avbön säger det saker de egentligen menar och står för och de visar verkligen vilka svin vi har valt in i riksdagen.

Någon som har varit korkade är de som varje år nominerar våra bästa lag och individuella idrottare för att dels kunna ge ett bragdguld, men även de man ska kunna rösta på till dagbladets bragdmedalj. Varför inte vänta lite länger i framtiden så det finns fler självklara alternativ som vårt damlandslag i handboll.

En annan som trampat i klaveret är mitt fackförbund metall. Jag har varit medlem där i 20 år och snällt betalat de avgifter de skickat till mig. Avgifter som bara har blivit dyrare och dyrare. Nu är det inte bara deras fel utan mycket vår regering, men när jag ringde till ansvariga och förklarade att jag ville lämna för ett annat nu när jag bytt jobb och bana fick jag till svar av en man som lät väldigt högfärdig och jag upprepar ordagrant vad jag fick för svar.

-Nämen inte kan du lämna oss, tänk om dit liv raseras och vilka följder det kan få att inte tillhöra oss.

Vilket skämt och jag bad han dra åt helvetet efter fem minuter av diskussion, men jag är lycklig ändå för man ska aldrig sörja något man saknar utan glädjas åt något man får.

 Nu till något roligare. Efter 735 dagar av arbetslöshet jobbade jag som anställd för första gången i veckan och att åter vara anställd, det känns så himla gått. Söndagen var också sista dagen som jag och frugan handlade det sista i mat och julklappar. Annars är jag mycket aktiv kring mina åtaganden, både med jobb och familj. För vi som är aktiva vi tänker om, medans passiva människor tänker: om………

Som optimist har jag förmodligen lika många fel som en pessimist, men jag har i alla mycket roligare.

Nu till listan.

5:a Union mitt nya fackförbund.

4:a Min mamma som ställt upp och betalat lite av de allra dyrare julklapparna till våra döttrar.

3:a Optimering, FTP, CMS, Skicka till Largon. Nya och spännande ord jag lärt mig inom data på mitt nya jobb.

2:a Vårt damlandslag i handboll även att ni förlorade finalen har ni stått får något stort.

1:a 24 december nu är det nära.

Uppdaterad: 20 DEC 2010 13:42 Skribent: Tommy Mattsson

 

Postadress:
Karlskrona BK - Bowling
Ulrick Rodin, Gårdarikesvägen 30
37351 Ramdala

Kontakt:
Tel: +46706714206
E-post: karlskronabk@gmail.c...

Se all info