Hoppa till sidans innehåll

Rocky 5 den 18 januari 2011


Hej allt väl först vill jag tacka vårt A-lag som vann mot bockarna. Vi som förening behövde det för att veta hur det känns att vinna matcher igen. Nu var det ju ett tag sedan. Annars vill jag lyfta flera jag stött på under veckan både personligen och via media och speciellt nu helgen. Först alla de som tar ansvar och verkligen står för något även att det kan kosta, men även de som betytt mycket i avgörande lägen.  Jag vill lyfta fram några exempel.

Först ut är Eva Gabrielsson sambo under 32 med Stieg Larsson milleniumtrilogiförfattaren som sålt otroliga 47 miljoner exemplar över hela världen. Hon var gäst hos Skavlan och fick förklara hur detta bråk med Stigs far och syskon. Hon stod fast vid att hon aldrig skulle böja sig för de erbjudanden hon fått om förlikning och ett visst inflytande över de rättigheter som rör Stiegs värk. Principfast och övertygad skulle hon fortsätta att kämpa nu fem år efter hans död. Som Sambo är vår lag tydlig om man inte har skrivit någon äktenskapsförårdning då fårt hon inte ärva ett enda öre. Jag blev oerhört imponerad över hennes vilja och tuffa ställningstagande när det gällde Stiegs framgångar. Hon fick bland annat frågan om hur stor besvikelse hon kände över det svek hon fått från Stiegs anhöriga. Hon svarade bara kort.

-Besviken, nej jag är bara förbannad och jag kommer aldrig ge mig förrän jag får rätt och hon fick varma och välförtjänta applåder.

En annan som jag blev imponerad av var Anders Eriksson. Ny ishockeyspelare i Modo. Han har spelat över 580 NHL matcher i sex klubbar under 16 säsonger och tog Stanley Cuop guld 1988 med Detroit. Nu 36 år ung återkommer han till Modo där allt började för att hjälpa laget efter sin tuffa start. I lördagskväll satt han i studion efter HV 71 kvällsmatch mot Timerå och pratade om åren och om framtiden. Intressant och givande, men när han fick frågan från Leif Boork om Djurgårdens 3-3 mål klev han fram utan att försöka gömma sig och erkände direkt att det var hans fel via ett felaktigt byte. Bilder visade hur Modos målvakt hade pucken och med gått om tid kunde han slå ut den ur zonen så man kunde hinna göra flygande byten. Tyvärr slog han pucken rakt till djurgårdare som kom ensamma mot målvakten när de andra i Modo åkte för att byta.

Det enklaste hade vari att skylla målet på Krisan i målet, men Anders tog själv på sig fadäsen för även om att målvakten gjorde en tavla är de vi utespelare på rinken som ska se till att han lyckats med sin grej innan vi vänder oss om för att åka mot vårt bås. Klockrent och klart tog han som lagkapten på sig målet utan att humla.

Mitt tredje exempel är Axel. Jag tror han var runt 10 år. Jag och tre andra arbetskamrater var och käkade på IKEA i torsdags och där på väg till matsalen såg jag hur denna kille råkade köra på ett äldre par med sin kundvagn och man såg hur ont det gjorde på den äldre gubben. Som förälder försvarade hon direkt sin son och förklarade att det var en olyckshändelse, men denna lille Axel erkände sin styrning och bad faktiskt om ursäkt och skämdes en aning. Något som modern tydligen blev sur över. Heder till dig Axel som vågade trotsa sin mor i denna unga ålder där du erkände att du hade gjort fel.

Min sista är Fredrik Ljungberg. Jag tittade på ESPN Classic i onsdagskväll och denna kanal visar gamla fotbollsklassiker och denna timmen i onsdags var ett fyllit sammandrag från säsongen 01/02. Då i Arsenal spelade en viss Fredrik Ljungberg i laget och under mars månad när allt stod och vägde spelade Arsenal 5 matcher. Spurs, Middlesborough, West Ham, Manchester City och ett femte lag som jag har glömt. Fem matcher som Arsenal vann med antingen 2-1 eller 1-0 Då såg man hur viktig denna svenska var för laget där han i samtliga fem matcher blev målskytt. De segrar som blev 1-0 avgjorde han och de som slutade 2-1 avgjorde han med ett avgörande 2-1 mål. En rörd Arsenè Wenger hyllade svensken och svarade kort på knacklig engelska.

-Nobody like Freddie could do vhat he did in these games and he was the different from been second or whin the trophy.

Översatt betyder det att Ingen som Freddie hade kunnat göra vad han gjorde i dessa fem matcherna och det var Freddie som var skillnaden på att sluta tvåa eller vinna ligan.

Även att de säsongen 03/04 gjorde en ännu större bedrift genom att vimma ligan obesegrad kan jag inte släppa vilka avgörande mål han gjorde och hur stor han var i Arsenal dessa åren.

En sista tanke innan jag kommer till min lista är hur bra bowling jag plötsligt har börjat spela. Sedan jag bestämde mig för att lägga av har jag höjt mitt snitt med minst 10 poäng per serie. På torsdag tänker jag till och med komma och träna en timme mellan sju och åtta.

Nu till listan och som mycket kommer bygga på min krönika.

5:a Freddie Ljungberg kommentar överflödig.

4:a Anders Eriksson. Kommentar överflödig.

3:a Axel på IKEA. Kommentar överflödig.

2:a Eva Gabreilsson. Kommentar överflödig.

1:a Fredde och Erika som blev lyckliga föräldrar till en son natten till i lördags. Stort grattis från mig och alla i KBK

 

Uppdaterad: 18 JAN 2011 16:58 Skribent: Tommy Mattsson

 

Postadress:
Karlskrona BK - Bowling
Ulrick Rodin, Gårdarikesvägen 30
37351 Ramdala

Kontakt:
Tel: +46706714206
E-post: karlskronabk@gmail.c...

Se all info