Hoppa till sidans innehåll

Rocky 6 den 7 februari 2011


Hej alla allt väl? Nu är jag tillbaka back in buisness. Först vill jag meddela att min morsa mår bättre efter besöket förra söndagen. Nu har hon fått en diagnos och rätt medeciner, men vad det var hon hade fått det är både för krångligt och omständigt för att skriva. Annars har veckan präglats väldigt mycket att diskussioner. Först ut var Emma. Snart tonåring (i augusti) och könsmogen ville hon gå med i facebook gruppen. Ett motstånd som jag ständigt varit emot. Nu hade vi ändå en diskussion om detta och hon fick redovisa vad det handlar om och vilka vänner hon ska ha. Den blev både intensiv och ibland lite hetsig. Till sist fick jag ge mig för även om gränsen är satt till 13 år fick hon börja nu, hon har ju faktiskt haft sin första mens. Då är man tillräckligt mogen i mina ögon fast jag ställde ett krav och det var att jag emellanåt fick tillgång till sidan och se så att det går rätt till.

Min andra diskussion hade jag på jobbet. Nu när jag även får sköta kundkontakter där vi ringer upp våra kunder som vi ska utföra deras optimering åt, då behöver vi komma åt deras inloggningsuppgifter. CMS/FTP uppgifter kallas de. Då kan vi gå in och justera och ändra titel och göra förbättringar så deras hemsida når en högre placering och ranking på googles sökmotorer. Så man helt enkelt blir mer attraktiv när någon söker på google om en viss artikel eller produkt. Nu pratade jag med advokatfirma i Helsingborg som inte hade en susning om detta. Däremot kunde jag se hur de köpt tjänsten via mediaview och vem som sålt den och när jag redovisade detta blev han vansinnig och käftade emot och försökte förneka det som denna advokatbyrå hade köpt Jag kunde behålla mitt lugn och redovisade säkert  vid minst 4 tillfällen hur det hade gått till och att denna optimering vi ska göra kostar inget extra. 20 minuter pratade vi innan han gav upp och lovade skicka rätt CMS/FTP uppgifter. Jag fick bra beröm av Hans vår teknikchef för hur jag skötte samtalet.

En tredje diskussion hade jag i tisdagskväll när vi föräldrar träffade Julias fröken. Linda heter hon och är väldigt trevlig och duktig. Den diskussionen handlade mycket om en ny föräldraplan och om ändringar kring den. Hon berättade att Svenska barn är bland det sämsta i Europa nu att nå godkänt i kärnämnena när de slutat grundskolan. Nu skulle en ny bättre läroplan sättas i verket från och med den 1 juli 2011 just i syfte för att förbättra denan dystra statistik och hon berättade detaljerat vad den innebar och vill man veta mer kan man besöka skolstyrelsens hemsida. Eftersom Julia har börjat ettan och ska bli en del av denna nya läroplan under hela sin grundskoletid var detta en intressant och givande diskussion.

Andra bitar att lyfta fram. Emma ska börja träna sin fotboll ute nu på torsdagarna mellan 17.30-18.45 Jag har lovat att i fortsättningen att hämta henne vid varje tillfälle. Därför blir det inte ens några träningar längre mellan 19-20 om hon inte själv väljer att hoppa över detta någon gång. I västa fall blir det inge fler träningar för mig på torsdagarna innan säsongen är över. Ville bara meddela detta till UK och finns det folk ska de som tränat prioriteras annars är jag beredd att ta mitt ansvar till april om det behövs.

Till sist några andra viktiga bitar att lyfta fram ”The Promise” Bruce Springsteens nya dubbel CD den blir bara bättre och bättre för varje resa jag gör till och från mitt jobb i Kalmar. Författaren Giles Blunt släpper nytt nu i februari jag längtar redan att få läsa hans nya bok. Sist men inte minst nu har jag faktiskt lite pengar över när våra räkningar är betalda, något som jag inte varit bortskämd med under de sista två åren.

Nu till listan.

5:a Tom Lindgren. För hans fina vers till Willys tävlingen. Jag har redan skickat in den och det skulle inte förvåna mig om jag vinner bilen.

4:a Zlatan Ibrahimovich. Mål i femte raka matchen i rad där han har startat. Vilket unikum detta är och han är den som hamnat flest gånger på minlista nu och förmodligen inte den sista gången han hamnar där.

3:a Oskarshamns bowlingklubb. Trevligt lag som vi under två serier höll jämna steg med, men det som gjorde det trevligt var den stora publiken och goda stämningen och att vi fick ett eget rum med god mat och stor plasma tv för oss själva efter matchen.

2:a Vårt farmarlag. Nästa 6200 och fyra man över par. Andra raka segern och där flera av er borde varit med oss uppe i Småland.

1:a Vi går mot ljusare tider. I fredags var förta dagen på länge där jag inte behövde använda hellyset på bilen när jag körde till jobbet på morgonen.

Uppdaterad: 09 FEB 2011 16:43 Skribent: Tommy Mattsson

 

Postadress:
Karlskrona BK - Bowling
Ulrick Rodin, Gårdarikesvägen 30
37351 Ramdala

Kontakt:
Tel: +46706714206
E-post: karlskronabk@gmail.c...

Se all info