Hoppa till sidans innehåll

2021 - vilket år!

04 JAN 2022 18:24
Trots en fortsatt pandemi har 2021 på många sätt varit ett fantastiskt år för Karlskrona SOK.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2022 18:24

Året började med en vinter vi inte sett på många år. Eftersom inomhusaktiviteter var hårt begränsade vallfärdade allmänheten ut i naturen. Skidspåren i Bastasjö och Rödeby var tättrafikerade under flera veckor fram till sportlovet, och föreningens medlemmar gick samman för att hyra ut längdutrustningar till alla som saknade.

Samtidigt pågick försäsongsträning för alla orienterare, med nattcuper, löpning, söndagsträningar och läger. Under säsongen skulle det visa sig många gånger att framförallt våra orienteringsjuniorer gjorde ett riktigt bra jobb under vintern!

Under våren var det fortsatt tävlingsstopp och endast eliten fick möjlighet att göra upp i skogen, med början i Dalarna i maj. Där var Alma och Hugo på plats.

Vi startade tidigt upp en ny säsong av HittaUt i Karlskrona som fått tusentals att komma ut i naturen från vår till sen höst.

Vi arrangerade även Bokstavsjakten med nya ord var 14e dag som riktade sig till barnfamiljer och yngre barn på olika platser runtom i Karlskrona - Västra Mark, Vämöparken, Bastasjö och Rödeby - som fortsatt fram till sensommaren.

I början av sommaren arrangerade vi vår traditionella SOL-skola i Rödeby. Det är en återkommande och viktig aktivitet både för att bygga laganda, kamratskap, välkomna nya barn till klubben och vår verksamhet och bland det viktigaste - utveckla våra mer erfarna ungdomar som ledare.

I början av juni var det så dags! Stigmännen bjöd in till sprint-DM, där många sugna orienterare gjorde upp! Sedan följde traditionella havs-OL och sedan har läget återgått något mer till det normala.

Lagom till de av OK Orion arrangerade elittesterna, fick vi ett välkommet tillskott i klubben genom Linus Vernström från Ronneby OK. Tillsammans med Alma, Hugo och våra tjeckiska löpare Vit och Radim, gjorde de en bra helg, toppad av Almas fina andraplats i D20 och Hugos 21-plats i H20 på söndagens lång. Dagarna som följde fick vi alla chansen att springa Orions 3-dagars på Torhamnslandet.

Till årets U10-mila hade vi ett HD20-lag och ett HD14-lag. Hugo löpte in som förste man på sin andrasträcka, och laget slutade på en fin sjunde plats. Märta avslutade fint i det yngre laget och de slutade på en 29 plats.

I augusti deltog många ungdomar och ledare från Karlskrona SOK i Götalandsmästerskap i Göteborg som blev en stor succè och årets första "normala" mästerskap. Några GM medaljer gick till Karlskrona SOK.

Vi hann även med en välbesökt föreningsdag ute på Aspö, där alla våra idrotter fanns representerade.

Sensommar betydde Dackefejden, ett fint arrangemang som än en gång visade vår förmåga att leverera bra tävlingar. Också en möjlighet för nytillkomna medlemmar att sätta sig in i hur det går till och arbeta tillsammans som ett team.

Löptävlingen Knatteknatet genomfördes för första gången på Västra Mark med ett stort antal barn från södra Sverige som deltagare.

Under hösten har sedan framgångarna för oss som förening och för enskilda individer fortsatt. Återigen blev vi bästa förening i ungdomsserien och genomförde direkt efter en resa till Älgots cup och stafetten. Hösten har sedan fortsatt med fler resor, bland annat till Daladubbeln och "säsongsfinalen" i Borås.

Parallellt har juniorerna fortsatt tävla intensivt, med värdetävlingar ovanligt ofta och ovanligt långt in på hösten. Många fina resultat med Almas seger, Hugos 5e plats och Linus 8e plats i Swedish League och Almas JSM-silver på ultralång distans som prickar över i.

2021 slutade också fint. Med en tidig vinter och ett konstsnöspår färdigt redan innan nyår, och med en Luciakavle och en julcup som lockat ut många löpare i skogen på kluriga äventyr.

Nu jobbar vi på för att försöka leverera ett minst lika bra 2022!!

Skribent: Robert Hedman
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
c/o Peter Lundgren, Lindvalls väg 12
37330 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@karlskronasok.s...

Se all info