Hoppa till sidans innehåll

Gott Nytt År

01 JAN 2021 02:14
Fyrverkerierna har tystnat, kvällens festmåltid är avdukad och 2020 är till ända. Ett år som på många sätt varit annorlunda, på andra sätt varit sig likt.
  • Skapad: 01 JAN 2021 02:14

Vi minns tillbaks till en höst som aldrig tog slut utan övergick direkt i vår. Skidåkning i Blekinge var inte att tänka på. De första orienteringshelgerna genomfördes enligt rutin, men redan i samband med Vårracet i mitten av mars tog pandemin över.
Därefter har 2020 varit en utvecklande men krävande kamp för att kunna bedriva den verksamhet vi så gärna vill ägna oss åt, och att sprida glädjen vidare till andra.
Många har under 2020 sökt sig ut i naturen. Parkeringen i Bastasjö har sällan varit så full som i år. Många av dessa har funnit Hittaut, som har haft en oerhört fin deltagar-utveckling. Tack vare föreningens Hittaut-grupp kunde vi tjuvstarta hittaut i appen i april.
Innovationskraften och engagemanget har varit stort, och tillsammans med Orion, Kalmar och Torsås, med ett nytänkande kring arrangemang, kunde vi genomföra efterlängtade tävlingar under påskhelgen.
Pandemin har medfört att många varit hemma mer under helger och annan ledig tid. Det har bidragit till att Dackestugan under sommaren fått ny färg, välbehövda städdagar har genomförts både där och i Bastasjö och motionsspåren har fått mer underhåll än på länge.
Ungdomsträningarna på onsdagarna drog lika många barn och familjer som alltid och krävde både nytänk, mycket planering, ledare och logistik för att kunna genomföras uppdelat utan alltför stora grupper. Som ersättning för utebliven ungdomsserie och andra tävlingar, har våra träningstävlingar - Startklar - för våra barn och ungdomar varit en lyckad satsning som funnits i tanken även tidigare, men som i någon mening fick fart "tack vare" pandemin och restriktionerna.
Bokstavsjakten var en annan av årets lyckade innovationer. Den lockade många tacksamma barnfamiljer ut i naturen, som ett slags barnens Hittaut.
Alla våra banläggare och andra som hjälpt till att lägga och hänga ut veckans bana, teknikträningar med mera har verkligen gjort en hjälteinsats för att ge oss alla möjlighet att träna regelbundet med kvalitet.
Och i höstas fick vi så det senaste kvittot på den fina verksamhet vi bedriver - Emma Zettervalls guld i D15 och Alma Svenneruds silver i D16 på USM. Enormt roligt!
Energin, förmågan, talangerna, viljan finns här ibland oss. Vi, som tillsammans bildar den här föreningen. Under året har några väldigt betydelsefulla personer för föreningen valt att trappa ner eller lämna föreningen.
Leif Ingemarsson är vi alla skyldiga ett stort tack för allt hans arbete och engagemang på många områden i alla år. Leif kommer även fortsatt vara ett viktigt bollplank och klubbkompis, men lämnade i höst sitt sista större uppdrag som sammankallande för Hittaut. Stort tack!
Familjen Johansson med Ulf, Anne, Oscar och Lovisa kommer att vara aktiva i OK Orion från 2021 (Amanda där sedan tidigare), och deras engagemang och gärning i OK Dacke och Karlskrona SOK genom åren har varit mycket betydelsefullt. Vi kan inte nog tacka er för den tid som varit. Lycka till framöver.
Visst kan det kännas som ett att detta skapar ett tomrum, svårt att fylla. Men vi ser också så många nya, engagerade och duktiga medlemmar som kliver fram i nya och gamla roller och bidrar till att föra Karlskrona SOK framåt.
Så, nu har vi klivit in i 2021. Jag längtar just nu i första hand efter två saker. Det första är en ordentlig vinter. Det andra är att få träffas som förr, lära känna fler, träna tillsammans, umgås och mötas för att staka ut riktningen framåt för vår förening. Gott Nytt År
Skribent: Robert Hedman
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
c/o Robert Hedman, Gamla Riksvägen 24
37160 Lyckeby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@karlskronasok.s...

Se all info