Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från styrelsen

05 APR 2021 22:55
Trots ett inställt DM ultralång här i april, finns anledning att blicka framåt, till en tid efter pandemin. Här följer några positiva nyheter!
  • Uppdaterad: 05 APR 2021 22:55

Karlskrona SOK har fått klartecken att arrangera ett omtyckt löparrangemang för barn och ungdomar - Kalvinknatet! Preliminärt genomförande blir i september, några veckor efter Dackefejden. Vi återkommer med detaljer när de är spikade.

Under 2022 kommer vi återigen hjälpa Försvarsmakten med att arrangera Försvarsmaktsmästerskap i orientering och orienteringsskytte. Vårt senaste engagemang gav oss själva och Försvarsmakten mersmak.

Under 2023 är det dags för oss att arrangera en av svensk orienterings juveler - en deltävling i Swedish League! Swedish League är orienteringsligan för våra bästa seniorer och juniorer. Tävlingarna ska sätta deltagarna i fokus och användas som ett verktyg för att synliggöra sporten. Finaltävlingen avgörs som en jaktstart. Du kan läsa mer om 2021 års nedbantade serie här.

Att arrangera Swedish league blir ett viktigt steg i vår utveckling mot 10mila 2026. Så snart pandemin med restriktionerna bedarrar är planen att sätta oss ned med OK Orion för att inleda samtalen om 10mila.

Vid dagens styrelsemöte togs beslut om att låta projektgruppen för OCR-bana Bastasjö gå vidare enligt den process de tagit fram. Närmast ska sökas strandskyddsdispens och dispens hos Länsstyrelsen för att få göra åtgärder nära kulturlämningarna intill Bastasjöstugan. Dispenserna medger att vi kan utveckla en ordentlig aktivitetsyta för våra träningar strax sydost om stugan, på en yta som varit tilltänkt för detta i många år. Du kan läsa in dig på OCR-projektet i den här beskrivningen.

Avslutningvis vill vi engagera dig och alla andra medlemmar i något framåtblickande! Vi har haft en bra säsong för skidåkningen och skiduthyrningen (vilket teamwork vi hade!) vid Dackestugan, och därmed en positiv ekonomisk prognos för 2021. Vi vill få in förslag från dig som medlem kring vad vi kan använda överskottet till. Kanske något att se fram emot när restriktionerna släpper? Någon klubbaktivitet? Eller någon investering du tycker är nödvändig? Annat? Hör av dig med förslag till This is a mailto link så läggs de till den lista som föreningens kommittéer tar fram.

Skribent: Robert Hedman
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
c/o Peter Lundgren, Lindvalls väg 12
37330 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@karlskronasok.s...

Se all info