Hoppa till sidans innehåll

OL-träningar Våren 2020

15 APR 2020 09:33
Med fler träningar och flexibelt upplägg hoppas vi att du kan möta våren så som vi brukar men på ett så säkert sätt som möjligt
  • Uppdaterad: 15 APR 2020 09:33

Den här våren är inte mycket sig likt på grund av den pandemi med medföljande restriktioner som världen har drabbats av. Vi har ändå turen att hålla på med en idrott utomhus och som inte kräver närkontakt så i skrivande stund kan vi fortfarande bedriva träningar. Vuxengruppen har försökt planera in fler träningar så att vi ska kunna möta våren så som vi brukar men på ett så säkert sätt som möjligt. Det är viktigt att vi alla tar ansvar både för oss själva men  också för varandra och att vi alla följer Folkhälsomyndigheternas anvisningar. För våra träningar gäller därför: 

  • Kom aldrig till träningen om du inte känner dig helt frisk.

  • Håll avstånd till varandra.

  • Minimera tiden på plats innan och efter träningen (du får dock vara ute och träna hur länge som helst).

  • Är du i riskgrupp så använd veckans bana eller prata med den som är ansvarig för de olika träningarna så kan du säkert få starta före de andra/springa banan dagen efter.

Karlskrona SOK erbjuder följande träningar under april och maj.

Veckans bana: Varannan vecka lägger vi en ny veckans bana. Den finns att skriva ut från hemsidan om man är medlem eller så kan man hämta en karta hemma hos Peter Wilhelmsson. Denna träning kan man alltså genomföra när man vill under dessa två veckor vilket alltså är perfekt när man vill/behöver hålla avstånd till andra personer. Svårigheten på banan är orange och längden ca 5 km. 

Veckans tekniska: Varannan vecka kommer Oscar Johansson lägga en teknikbana som liksom veckans bana kan skrivas ut från hemsidan och den kan springas när som helst. Svårigheten på denna bana är tänkt svart och tanken är att man ska få chans att utveckla sin ol-teknik.

Tisdagarsträningar: Löpträning som passar alla. samling Bastasjöstugan 18:00. 

Onsdagsträningar: Detta är Ungdomarnas träningsdag och då finns träningar anpassade för alla från nybörjare - till elit. Plats varierar men starttid är 18:00.

Torsdagsträningar: Dessa träningar har vi tillsammans med grannklubben OK Orion. Det erbjuds alltid minst fyra olika banor: en gul bana ca 3 km, en orangebana ca 4 km, och två svarta banor (en kortare och en längre). Detta är alltså en träning som passar alla i klubben. Samlingsplats skrivs på kalendern på hemsidan och det är fristart mellan 17:30 -18:30 (detta startdjup kommer ev att förlängas för att förhindra att många befinner sig på startplatsen samtidigt). För att veta hur många kartor man ska skriva ut så anmäler man sig på eventor.

Söndagsträningar: Dessa träningar har vi också tillsammans med OK Orion på söndagsförmiddagen. Upplägg och bansvårigheter är i stort sätt samma som på torsdagsträningarna men vissa tillägg kan komma och finnas så kolla på hemsidan. Även här görs anmälan på eventor och man väljer här startgrupp ( tidig eller sen) för att vi ska kunna garantera att vi inte är för många samlade på samma plats samtidigt. 

Vi hoppas att ni känner att det finns träningar för alla men vi tar gärna emot tankar och förslag till förbättringar eller andra slags träningar skicka då ett mail till; This is a mailto link eller prata med någon av oss. 

Skribent: Anton Österblad

Postadress:
Karlskrona SOK
c/o Peter Lundgren, Lindvalls väg 12
37330 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@karlskronasok.s...

Se all info