Hoppa till sidans innehåll

Ordförande presenterar sig

18 FEB 2020 00:04
Som nyvald ordförande vill jag börja med att tacka för årsmötets och medlemmarnas förtroende att ta över ledarskapet i vår förening. Här vill jag med några ord berätta om mig själv och min syn på vår väg framåt.
  • Skapad: 18 FEB 2020 00:04

Vi är många medlemmar i Karlskrona SOK, på väg mot 500, och även om många säkert träffat mig är det få som känner mig.

Jag är snart 41 år, bor i Lyckeby med Susann och våra barn Linnea och Edvin, arbetar som specialistofficer vid F17 och har en magisterexamen i miljövetenskap från Göteborgs universitet. Jag gillar att skriva, hoppas du orkar läsa?

Jag började en gång som skidåkare i Krokeks OK, kompletterade med orientering och terränglöpning och var aktiv till övre junioråldern i OK Kolmården. Jag fastnade även för skidorientering, där jag tävlade för Gagnefs OK. Jag engagerade mig tidigt ideellt med preparering av skidspår, som lägerledare och fick som tonåring uppdraget i valberedningen att hitta en ny ordförande... Det gick.

När vi flyttade från Göteborg till Karlskrona hösten 2006 tränade jag för mitt första Vasalopp. Under vintern provade jag alla skidspår i östra Blekinge och därför blev jag medlem i OK Dacke - spåren i Rödeby blev min favorit. Bo-Gunnars engagemang fångade mig och sedan har OK Dacke och sedermera Karlskrona SOK blivit centrala i mitt liv. Jag har gjort comeback inom orientering, och i somras var hela familjen med på O-ringen.

I styrelsen har jag representerat skidkommittén sedan start. Jag ledde arbetet med Rödeby vintersportcentrum som redan gett hundratals barn och ungdomar chansen att prova längdskidåkning. Jag är glad att på olika sätt få vara med och bidra till att ge mina egna och många andra barn (och vuxna) möjligheter till idrott utomhus inom alla våra fantastiska idrotter - orientering, löpning, skidor och skidskytte.

Vår nya styrelse ser jag mycket fram emot att arbeta i! Det verkar bli en bra mix av erfarenhet och nya perspektiv. Jag är säker på att det kommer att bli roligt och givande både för oss och för alla medlemmar.

Ett par viktiga saker vill jag lyfta fram, som jag kommer att driva som ordförande:

- våra ideella ledare och funktionärer.
Många säger att folk inte engagerar sig som förr. Jag hävdar motsatsen. Jag ser otroligt många engagerade, duktiga, ideellt arbetande ledare och funktionärer i vår förening, och jag ser att fler står på tur. Modernt föreningsliv är krävande - men även väldigt givande! Vi ska göra det än mer givande, satsa mer på att locka, utbilda, utveckla, hjälpa och entusiasmera. En långsiktigt hållbar förening med bra verksamhet, utveckling och resultat, kräver en långsiktigt stark och aldrig sinande bas av engagerade, duktiga ledare och funktionärer.

- våra styrdokument.
Vi har under 2019 påbörjat arbetet med föreningens styrdokument - verksamhetsidé, mål och intention. Det arbetet skall slutföras och sedan aktivt implementeras i föreningen under 2020. Internutbildning om styrdokumenten kommer att bli viktigt för oss därefter. Vidare ska roller och uppdrag i styrelse, kommittéer med mera dokumenteras och förtydligas. Valberedningen ska i framtiden tydligare kunna beskriva mer i detalj vad de rekryterar medlemmar till. Respektive ledare och funktionär ska veta vad de tar sig an.

- arbetsmetodik.
För att få mer tid i styrelsen till den typ av frågor som krävs av de första två punkterna, kommer vi att titta på arbetsmetodik och ansvarsfördelning i och mellan styrelsen och kommittéerna. Det kan gälla dagordning på möten, uppdrag till kommittéer, AP-listor, beslutslogg med mera. Målsättningen är att skapa förutsättningar för snabbare och tydligare beslut, mer frihet och ansvar till kommittéerna och i slutänden mer tid och energi över till bra verksamhet!

Avslutningsvis. Vår förening har i allra högsta grad goda förutsättningar att ta sig an framtidens utmaningar inom idrotten. Med våra idrotter, vår friluftsarena och vår kultur av idrott för alla, hela livet, är idrottens strategi 2025 till stor del redan en del av vårt DNA. Låt oss utveckla det tillsammans, som ett lag, för oss själva och alla som kommer till oss i framtiden.

Mora, 17 februri 2020
Robert Hedman

Skribent: Robert Hedman
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
c/o Peter Lundgren, Lindvalls väg 12
37330 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@karlskronasok.s...

Se all info