Hoppa till sidans innehåll

Skärpta råd påverkar verksamheten

16 APR 2021 17:00
Region Blekinges gick den 16 april ut med skärpta råd efter ökad smittspridning. Råden gäller från måndag den 19 april till söndag 2 maj. Råden påverkar vår verksamhet, framförallt för individer från och med 19 års ålder.
  • Uppdaterad: 16 APR 2021 17:00

Region Blekinges skärpta råd gäller utöver de nationella råd som fortfarande finns kvar i grunden. Här är en sammanfattning av de råd som styrelsen bedömer ha störst påverkan på vår verksamhet:

  • En mycket skarp uppmaning riktas till allmänheten att inte umgås med andra än sin egen familj, i skolan eller på arbetsplatsen i den mån distansarbete inte är möjligt.
  • Blekinges kommuner håller sina idrottsanläggningar stängda för all verksamhet riktad till personer som fyllt 19 år, såväl inomhus som utomhus.
  • Vädjan till privata och föreningsägda anläggningar att begränsa tillgängligheten utöver vad pandemilagen tillåter.
  • All träning för vuxna bör ske enskilt utomhus.

Du kan läsa Regionens pressmedelande här

Råden innebär att vi från och med måndag ställer in all gemensam träning för vuxna och ungdomar från 19 års ålder. Det påverkar deltagandet på måndagarnas löpfys och löpträningarna på tisdagarna. Dessa träningar blir endast riktade till barn och ungdom upp till 18 år.

Vidare behöver föräldrar undvika kontakt med andra vuxna i samband med träningarna för barn och ungdom. Vi återkommer i informationen inför onsdagsträningarna kring vidare detaljer om hur vi gör med uppföljning och medföljande till nybörjarbarn.

Torsdags- och söndagsträningarna bedömer vi inte påverkas i nuläget. Viktigt dock att alla tar ansvar och undviker sociala kontakter kring dessa träningar, de skall genomföras enskilt eller inom ramen för familjen.

Nu håller vi i ett tag till och hoppas vaccinationerna och den stundande sommaren kan medföra mer positiva nyheter framöver!

Skribent: Robert Hedman
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
c/o Peter Lundgren, Lindvalls väg 12
37330 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@karlskronasok.s...

Se all info