Hoppa till sidans innehåll

10MILA - Vi har ett resultat!

2018-04-30 23:21
Vid sidan av ungdomarnas framgångar under 2018 års 10MILA i Nynäshamn stod mycket på spel för både herr och damlaget, och det blev tillslut en lyckad drabbning.
  • Uppdaterad: 2018-04-30 23:22

I helgen, 28-29 april, så var det äntligen dags för Sveriges största orienteringsstafett - 10MILA. Denna gången begav vi oss till Nynäshamn och Kvarnängens IP.

För damerna var nog det största hindret avklarat redan innan start. För veckan innan var det oklart om det ens skulle bli ett lag. Men med förstärkning från en av våra ungdomar kunde de i lördags kl.13.15 ställa sig på startlinjen för att ta sig an den mycket slitsamma terrängen kring Nynäshamn. Och de gjorde det med helt rätt inställning och tog sig med gott mod runt de 5 sträckorna. Laget slutade som 220 av 329 startande lag. Bra kämpat, Lisa, Dorota, Maja, Johanna och Helena!

Herrlagets utmaning bestod främst, utöver den tuffa och kluriga terrängen, av en mental kamp som grott sig fast efter de två senaste åren. Den mytomspunna "Långa natten" har för klubbens del ställt till det genom en missad kontroll under sträckans sista hundra meter i Falun 2016 och en stukad fot i stenskravlet i Göteborg 2017. Ett ungt lag ställdes till start. En snittålder på under 20 år innebar också att rutinen för just de där lite längre och lite brutalare sträckorna saknades. Men det var inget som juniorerna fruktade. För bästa sättet att skaffa sig rutin är att göra något utöver det vanliga. Om främsta målet var att få ett resultat, så lyckades de med råge! 78e plats blir placeringen att ta sikte på nästa år när 10MILA går av stapeln i Östra Göinge. Tack för spänningen (i löpordning: Oscar, Emil P, Emil F, Lukas, Adam, Maxim, Joao Pedro, Malthe, Jonas och Axel), och för er som missade det dyker sändningen troligtvis upp inom kort på 10MILAs YouTube-kanal

Fullständiga resultat hittar ni på https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=17220&groupBy=EventClass

Skribent: Anton Österblad

Postadress:
Karlskrona SOK
Björn Zettervall, Östra vägen 14
37331 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info