Hoppa till sidans innehåll

Natt-SM och Blekingecupen

01 APR 2019 23:33
Den gångna helgen har bjudit på både vackert väder och flera spännande tävlingar.
  • Uppdaterad: 02 APR 2019 01:33

Natt SM inledde helgen med att avgöras på fredag kväll väster Hässleholm och Karlskrona hade 5 st löpare på startlinjen.

Att det skulle bli fysiskt tufft med högt tempo visste vi redan innan. Farten gör att det är lätt att göra små tekniska misstag som blir kostsamma och i ett SM tillåts man inte göra några misstag då konkurrensen är stenhård om man vill hamna i toppen på resultatlistan.

Flera av våra löpare presterade riktigt bra resultat:

H20: 12:a Oscar Johansson, 17 Lukas Katvala, 26 Emil Pettersson, totalt startande 61st.

H18: 14:e Maxim Omelchenko, 80 Hugo Larsson, totalt startande 87st.

Lördagens medeldistans som arrangerades av Skogsfalken med tävlingsplats söder Svängsta bjöd på årets finaste vårväder, lägg därtill ett mycket fint valt tävlingsområde och ni har inramningen.

Utöver det vanliga tävlingsmomentet så var det också andra deltävlingen av Blekingecupen för våra ungdomar upp till 16 år. Första deltävlingen avgjordes under OK Orions vårtävling där fem av våra unga orienterare tog hem en delseger. Var det möjligt att upprepa detta på denna tävling?

Att springa med en orange ledartröja och få allas blickar riktade på sig är i sig en extra press och det kände nog alla fem när de gav sig ut på dagens bana.

Hugo Larsson i H16, Alma Svennerud i D16, Emma Zettervall i D14 och Märta Svennerud i D12 lyckades med bedriften att ta en ny seger och har därmed ledningen i respektive klass.

Starkt att hantera den pressen på ett utmärkt sätt!

Nästa deltävling är i Påsk på Ronnebys tävling

Skribent: Kent Törnqvist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
Björn Zettervall, Östra vägen 14
37331 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info