Hoppa till sidans innehåll

USM i Oskarshamn

18 SEP 2019 09:00
Fina prestationer av våra ungdomar på Ungdoms-SM. Alma, Hugo, Anton och Sandra gjorde bra ifrån sig i den småländska kustterrängen utanför Oskarshamn.
  • Skapad: 18 SEP 2019 09:00

I helgen gick det USM i Oskarshamn. SOK Viljan stod för kanonfin arrangemang med tävlingar av hög kvalité där landets ungdomar kände sig välkomna oavsett ambitionsnivå. Karlskrona SOK hade fyra ungdomar som ingick i den lilla men mycket starka Blekingetruppen.
Blekinges 15 och 16 åringar tävlade med stora framgångar!

Sprint, lång och sedan distriktsstafett - så såg programmet ut.

Emma Emilsson från OK Skogsfalken tog en brons medalj i Sprint i D15 klassen.
Alma Svennerud, Karlskrona SOK, D15 och Linus Vernström, Ronneby OK, H15 kom på 6e respektive 10 plats.

Alma tog därmed sitt första SM löv i sin karriär. Hugo hamnade på en försmädlig 11 plats.

Långdistans gick i ett flackt område med mycket detaljer och hällar, det var småklurigt då det stundtals gick att springa riktigt fort.

Fem ungdomar från fyra Blekingska orienteringsklubbar - Karlskrona SOK, Ronneby OK, OK Orion och OK Skogsfalken - kom i topp 10 på denna distans.
Det är det bästa resultatet på många år från Blekinge.

Bäst lyckades Alma Svennerud, Karlskrona SOK och Linus Vernström, Ronneby OK som både blev 4:a i D15 respektive H15. Lisa Swartz, OK Orion och Emma Emilsson, OK Skogsfalken blev 7:a och 8:a i D15. Hugo Larsson, Karlskrona SOK 9:a i den äldsta H16 klassen.

 

Tävlingar fortsatte på söndag med distriktstafetten.

Blekinge första lag med Emma Emilsson, Linus Vernström, Alma Svennerud och Hugo Larsson, alla top 10 i sina klasser på långdistans och var förhandstippade som ett av favoritlagen, kom på en 18 plats.Alla presterade jämnt och stabilt, utan stora misstag, men tappade lite på varje sträcka. Det är inte lätt att prestera på topp tre dagar i rad, individuella lopp tar mycket fokus och energi med de mentala förberedelserna.

Lisa, Melker, Ella och Filip sprang i Blekinges andralag som kom 31:a. Tredje laget med Anna, Oliver, Vilmalee och Anton kom 59:a.
Mycket bra prestation av alla tre lag! Alla verkade glada och nöjda efter en kul helg.

Skribent: Maria Sibileva
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
Björn Zettervall, Östra vägen 14
37331 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info