Hoppa till sidans innehåll

Älgot och hans vänner

08 OKT 2019 00:33
Våra barn och ungdomar var på ett äventyr i Skåne i helgen!
  • Uppdaterad: 08 OKT 2019 00:33

Fem år har gått sedan vi upptäckte Skånes arrangemang. Otroligt bra koncept med en tävlingshelg för alla skånska ungdomar där man övernattar mellan tävlingarna och där eftermiddagen och kvällen är fylld av massa roliga aktiviteter och gemensam middag. Det är fantastiskt roligt och trevligt att grannlänen får vara med på den glädjerika helgen där ungdomarna kan träffas, göra saker tillsammans, uppleva orientering och gemenskap!
 
Tripp, trapp, flät!
 
I år så kom vi fram till Lund direkt efter vår egen Blekingecupfinal, trötta men fyllda av förväntningar, som inför ett nöjesparksbesök.
Fyra fullpakade minibussar med ungdomar, barn och deras föräldrar och en bil med Linda och två hennes fina husky hundar!
Efter vi installerat oss på Polhemskolan, blev det utforskning av skolans lokaler, spring i trapporna och uppblåsning av luftmadrasser. Snart blev vi mycket hungriga och middagen som serverades i skolans matsal gick åt i rekordfart. Sedan sprang minstningarna på prova-på pistolskyttet under ledningen av duktiga instruktörer från Lunds Pistolklubb. Aktiviteten upplevdes som himla rolig och hemma får vi kontakta vår granne - KA2 skytteförening för några skyttepass!
 
Wilma och Svante är nöjda efter att ha provat pistolskytte
 
Bowlinghallen låg i Bollhuset och dit strömmade hela Karlskrona SOK truppen in för en trevlig bowlingstund tillsammans.
Sedan ville några yngre ungdomar se bio som visades i skolans stora Aula, medan de äldre ungdomarna umgicks flitigt med varandra.
På kvällen hann vi med gemensamma lekar, firande av Märtas födelsedag med mammas hembakade rulltårta som avsmakades med grädde och hallon, och även förberedelserna inför söndagens stafetttävling. 
 
Karate kids eller orienterare? Upptäck rörelseglädje!
 
På söndagen var det dags att springa stafett, Ungdomsstafetten. Karlskrona ställde upp med fyra lag i tre klasser - 7-manna, 4-manna och 3-manna.
Vi åkte till Revingehed och P7s övningsområde där man i vanliga fall ser stridsfordon, stridsvagnar och pansarterrängbilar köra omkring. Men inte denna söndagen, för nu var det orienteringskontroller och ungdomarna som syntes i skogsgläntor och på övningsfält.
Vi hejade, viftade med Karlskrona-flaggor, frös lite, värmde upp oss i solstrålarna och gladdes åt den fantastiska stämningen på arenan.
Älgot sprang fram och tillbaka, fotades och pratade med barnen.
 
Nora visar sina sträcktider till Älgot
 
   
Till slut kom alla våra lag i mål. De äldre ungdomarna i sjumanna-laget fajtades precis som de senaste tre åren med Göingarna, som är en av våra hårdaste konkurrenterna i Södra Sverige. Det var lite motgångar men många lyckade sträckor. Spänningen släppte inte förrän Göingarna defilerade i mål och Hugo, vår starkaste avslutare som jagade Göingarna hela vägen in, stämplade vid sista kontrollen bara 2min 52sek efter.
Fyrmanna laget med många debutanter presterade på topp och kom på en hedrande femte plats. Linnea tog hand om den tuffa förstasträckan med bravur, Erik Z var blixtsnabb på andra sträckan där han visade bästa tiden av alla tävlande, Folke, Disa och Alva var supertaggade och kämpade för laget på tredje sträckan och Hampus, vår sista sträckslöpare gjorde en strålande stafettdebut och avslutade med snabb spurt över mållinjen.
Våra två tremanna lag med snittåldern på 8 år i ena laget och 6,5 år i den andra, hade höga ambitioner, peppade varandra, sprang på som det bara går och hittade alla kontroller. Nästa år planerar vi för att komma med ännu flera unga tremanna lag!
 
U-7 manna: Emma Z, Jakob O, Emma L, Alma, Lova, Anton, Märta, Elin och Hugo
 

U-4 manna: Linnea, Erik Z, Folke, Disa, Alva, Hampus
 
U-3 manna: Sam, Hjalmar, Melker, Esther och Sixten
 


U-3 manna: Wilma, Nora, John, Sixten

Skribent: Maria Sibileva
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
Björn Zettervall, Östra vägen 14
37331 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info