Hoppa till sidans innehåll

Framgångar i Kolmården

10 APR 2019 02:15
En seger, en tredjeplats och en sjätteplats för D16, H12 och H16 i Kolmårdskavlen. Emma Zettervalls individuella seger i D14. Hugo Larsson, Märta Svennerud, Erik Zettervall i topp i sina klasser. Fina prestationer från alla ungdomar.
  • Uppdaterad: 10 APR 2019 02:15

Det är tredje året som Karlskrona SOK återvänder till Kolmården. 2016 tog grabbarna i H14 en första stafettsegern för klubben, 2017 hade vi en seger i H14 plus två andra platser i D16 och D12. 2018 var tävlingen inställd på grund av snöläget och i år ställde vi upp återigen med en stark ungdomstrupp.

Resan till Kolmården blev en fin upplevelse. Ett teknikpass i kvällsolen på fredag och två fina tävlingar under lördag och söndag i den unika och mytomspunna Kolmårdsterrängen där du som orienterare ena stunden möts av otroligt småskurna och tekniskt utmanande partier och steget senare njuter av vyerna uppe på lavbeklädda bergshällar och blickar ut över vackra små skogssjöar.  


Ett teknikpass i kvällsolen på fredag med tjelaget

På Kolmårdsmedeln var vädret vårlikt med strålande solsken och ingen vind. Medeldistansen bjöd på en väldigt tekniskt krävande orientering och våra ungdomar hanterade den utmaningen på ett mycket bra sätt. Alla gjorde bra prestationer och blev en erfarenhet rikare inför stundande O-ringen i sommar.
Emmas resultat i D14 imponerarar i den mycket hårda konkurensen bland 45 andra flickor.


Emma högst upp på pallen i D14


Märta springer mot mål och andra platsen i D12

Kolmårdskavlen som avgjordes på söndag var som vanligt en fantastisk och lite annorlunda upplevelse till skillnaden från andra kavlar, där start och målgång var placerat mitt i skogen och den tekniska biten stod i fokus.
Karlskrona SOK har kämpat om topplaceringar i tre ungdomsklasser. Alla våra ungdomar är erfarna stafettlöpare som kunde hantera på ett imponerande sätt både de tekniska och de taktiska utmaningarna.
Vi fick uppleva en rafflande spänning där D16-laget ledde från start till mål, i hård konkurrens.
Emma Zettervall inledde på bästa sätt och kom först till växlingen trots att hon mötte 16-åringar.
Sandra Widuch och Lova Kronmar försvarade på andra sträckan och kunde skicka ut Alma Svennerud i ledningen på sista sträckan. Men det var ingen trygg ledningen. Tre tjejer gick ut inom tio sekunder och ytterligare några minuter bakom jagade Sverigeettan Klara Sjöström Åkerman, Västerås.
Det var nära att Klara kom i fatt, men Alma höll undan till seger i D16.
Grattis tjejer till den fantastiska prestationen!


Sandra skickar ut Alma i ledningen på sista sträckan


Prisutdelning för D16 lag

I H12 laget sprang Elias Kronmar, Erik Zettervall och som avsultare hade vi en tjej, Märta Svennerud. Det var mycket spännande att se hur barnen med sina stabila lopp kämpade sig till en slutlig tredje plats, där Märta sprang jämnt med de bästa pojkarna på sin sista sträcka.


Elias växlar till Erik Z

En kuriosa i detta är att alla tre lagmedlemmar vann Stigtomtakavlen 2017 i klassen Inskolning och nu kan vi följa deras utveckling under åren!


Tredje plats för Erik, Märta och Elias i H12 år 2019 samt bilden på dem från 2017

H16 lag bestående av Hugo Larsson, Jakob Omelchenko och Anton Törnqvist var bara några sekunder från femte platsen. Deras insatser var riktigt imponerande i den tuffa klassen.


Anton diskuterar vägval med Hugo efter målgång

Våra stafettresultat bådar gott inför kommande ungdomskavle i 10-Mila i Skåne (Glimåkra)


En kort video från Kolmårdskavlen som visar några fina ögonblick som vi fick uppleva under helgen

Skribent: Maria Sibileva
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
Björn Zettervall, Östra vägen 14
37331 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info