Hoppa till sidans innehåll

JVM tester i Sverige och andra mästerskap

29 MAJ 2019 07:02
Årets Junior-VM arrangeras i danska Silkeborg 7-13 juli.
  • Skapad: 29 MAJ 2019 07:02

Under den gångna helgen arrangerades JVM-tester i närheten av Tidaholm, med två tävlingar placerade på platser som ska likna terrängen som väntar i Danmark. En medeldistans på lördagen och en långdistans på söndagen som var en av de sista chanserna att visa upp sig för juniorlandslagets förbundskapten Kalle Dalin inför årets juniorvärldsmästerskap i Danmark,

Lördagens medeldistans vanns av Stora Tunas Viktor Svensk. Han var 18 sekunder snabbare än Ravinens Axel Granqvist och Växjös Gustav Runefors som alltså delade på andraplatsen. Oscar Johansson lyckades bäst av Karlskronas löpare med en 22:a plats 4.38 min efter, Maxim Omelchenko blev 51:a och Emil Pettersson slutade på 60:e plats.

Under söndagens långdistans segrade Bredaryds Emil Auselius framför Denselns August Mollén och Landehofs Samuel Pihlström. Oscar var bäst av våra löpare även denna dag med en 15:e plats 7.19 min efter, Emil kom in på en 29:e plats och Maxim slutade som 32:a.

Samtidigt pågår uttagningar till JVM i Tjeckien och Karlskrona SOK:s Vit Horchicka vann Tjeckiska Mästerskapet i sprint i H20 klassen.  


Vit är tjeckisk mästare i sprint

Vår danske löpare Malthe Poulsen kom tvåa i Danska Mästerskapet i sprint i H20 och vann mästerskapsguld i sprintstafett tillsammans med FIF Hillerød!


Malthe är silvermedaljör i sprint


Malthe är dansk mästare i sprintstafett

Skribent: Kent Törnqvist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
Björn Zettervall, Östra vägen 14
37331 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info