Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Smålandskavlen

02 NOV 2018 15:44
Så var då årets sista stora budkavle Smålandskaveln avgjord.
  • Skapad: 02 NOV 2018 15:44

KarlskronaSOK hade 8 lag på plats vilket gjorde att vi var en av de större klubbarna om man ser till antalet lag.

I H21 så gjorde nattlöparna Oskar och Lukas riktigt fina lopp på de två första sträckorna, båda är ju H20 och här mötte de H21:or vilket oftast är en stor skillnad. Anton Ö fick ge sig ut i jaktstarten på morgonen på 3-e sträckan endast 5.18 min efter ledande Stora Tuna och som 19-e lag. Anton, Emil och Vitek behöll sedan nästan den placeringen och gick i mål som 23:a. Med 4 st H20 i laget så finns det bra förutsättningar för framskjutna placeringar i kavlar under 2019.

I D16 som också innerhöll en nattsträcka kommer Emma Z in på en 2-dra plats och höjde givetvis anspänningen på de övriga som skulle genomföra dagsträckorna. Först ut på morgonen i jaktstarten gick Dorota ut 4.55 min efter ledande IK Hakarpspojkarna och efter en fin sträcka lämnar hon över till våra unga tjejer Emma L och Lova K. Här fanns det några löpstarka bl.a i Norska laget Heming så att sträckan gick väldigt fort. Emma och Lova kände av det höga tempot som D16 håller men klarade av sin sträcka på ett mycket bra sätt. Alma ut på sista stäckan och kommer in på en 6-e plats. Fyra tjejer i detta laget kan springa 2 år till i samma klass så här finns det förutsättningar.

I H16 som innehöll en nattsträcka sprang Maxim in på en 5-e plats endast 8 sek efter ledarlaget OK Tisaren. Ut på omstartssträckan på morgonen gick Anton T och gör en bra sträcka och skickar ut Jakob W och Arvid K på den gemensamma 3-sträckan. Jakob gör sitt bästa lopp för säsongen och ger Hugo L ett bra utgångsläge inför sista sträckan, 8 lag inom 3 minuter och allt kan hända, här var verkligen spänningen på topp. Alla väntar på förvarningen och 2 lag var loss Sävedalen och Heming knappt två minuter senare kommer ytterligare 3 lag och Hugo är med, en hård spurt väntar och först kommer KFUM Örebro och sedan OK Tisaren och sedan Hugo, Hugo sprang lite snett från nästsista där han var först av de 3 därför kom han in som trea på upploppet. 9 sek från 3-plats och 2.03 min från första plats, riktigt bra!

I D/H 12 var för ovanlighetens skull sträcka 1 och 3 gafflade, det kräver lite mer orienteringsteknik och det går inte bara att hänga på den som ligger före. Första sträckan sprangs av Märta S där många lag hade killar men Märta visade vilken duktig löpare hon är och växlade över till Elias K och Kasper F som 6-e lag. Elias tog ut sig fullständigt på den gemensamma 2-dra sträckan och skickade ut Jackob O som 4:a, redan vid radion så förstod vi att det fanns goda förutsättningar att Jakob skulle kunna nå en 3-e plats och mycket riktigt när förvarningen kom så var han 3:a och han var ensam. Så 4st D/H12-or springer tillsammans in på upploppet med klubbflaggan i högsta läget och den glädjen gick det inte att ta fel på.

Skribent: Kent Törnqvist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
Björn Zettervall, Östra vägen 14
37331 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info