Hoppa till sidans innehåll

Skidåkning i Rödeby

20 JAN 2021 22:07
Torsdag 14 januari var dagen då skidsäsongen 2021 startade i Rödeby. Efter den kyliga helgen finns nu skidspår på konstsnö tillgängliga för alla skidsugna!
  • Skapad: 20 JAN 2021 22:07

Under december 2020 har medlemmar ur Karlskrona SOK tillsammans byggt ut det befintliga konstsnösystemet med ca 90 m rör och kablar för vatten och el till snökanonerna. Samtidigt har spåret breddats från 2-3m till ca 6-8m längs en sträcka, något som ska underlätta snöläggning och ge mer utrymme för både klassisk skidåkning och skejt under vintern.

Under vecka 2 kom kylan och snöproduktionen gick igång för högtryck. Tack vare ett tiotal snögubbar som turades om dygnet runt mellan torsdag och måndag har vi nu snö för minst 600m skidåkning under ett antal veckor framöver, vara ca 375m är färdigpreparerade sedan tidigt söndag morgon. Målsättningen är att förlänga spåret ytterligare så snart kylan återvänder.


Tisdagar kl 18-19 och söndagar kl 12-13 bedriver Karlskrona SOK barn- och ungdomsträning i spåret. Vi använder spåret kreativt för att få bra övningar och vi kommer att vara i vägen. För den som vill träna själv, rekommenderas därför alla andra tider under veckan.

Karlskrona SOK driver skidspåren helt ideellt. Vi får ersättning för 40% av elkostnaden, men alla andra kostnader för snö och spår måste vi själva täcka. Därför tar vi ut en spåravgift från alla över 20 år som åker i spåren. På så sätt kan vi förhoppningsvis garantera skidåkning för både befintliga och nya skidåkare även kommande år.

Aktuell spårstatus finns på skidspår.se. Vi ser gärna att så många som möjligt själva rapporterar spårstatus där efter sitt träningspass.

Vill du veta mer om vår skidverksamhet? Klicka in på Skidor i menyraden. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar.

Skribent: Robert Hedman
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
c/o Robert Hedman, Gamla Riksvägen 24
37160 Lyckeby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@karlskronasok.s...

Se all info