Hoppa till sidans innehåll

Skidträning för barn och ungdomar

26 DEC 2021 14:52
Vi ser många barn och ungdomar i spåren, skoj! Nya generationers möjlighet att få åka skidor är ett mål för Karlskrona SOK med Vintersportcentrum. Det finns fler där ute som inte upptäckt skidåkningen. Än. Alla är ni välkomna till våra träningar!
  • Skapad: 26 DEC 2021 14:52

Karlskrona SOK bedriver skidträning och Skidkul! för barn och ungdomar. Verksamheten passar de allra flesta och ger barnen möjlighet att dela sin skidglädje med andra. Den bygger på rörelseglädje, lekfull träning och är anpassad efter barnens förmåga och utvecklingsnivå.

-Ingen föranmälan krävs. Däremot skriver vi upp alla deltagare.
-Träning på snö dec-april en riktigt bra säsong, omkring 10 veckor är normalt. Rullskidor och barmarksträning resten av året.
-Skidkul från 5-6 års ålder. Förälder behöver finnas intill eller med som hjälpledare, på skidor. När barnen börjar få bra skidvana tränar de i grupper med andra.
-Tisdagar kl 1800-1915 (de minsta slutar oftast 1845-1900).
-Söndagar kl 1000-1115 (de minsta slutar oftast 1045-1100).
-Prova på 2 gånger innan du behöver bli medlem i Karlskrona SOK.
-Utrustning att låna finns till alla på träningarna. Kom i tid innan träning. Håll koll på skostorlek.
-Utbildade skidledare - och vi blir gärna fler i vår gemenskap! Vi hjälper alla föräldrar som vill engagera sig att vara delaktiga och utbilda sig om de önskar. Börja gärna som hjälpledare.

För oss är det numera normalt med omkring 10 veckor på snö varje vinter. I Rödeby. Det gör att barnen verkligen hinner utvecklas mycket varje säsong och identifiera sig som skidåkare. Det är en viktig sak, både för oss och för barnen. Utöver det har vi ett flitigt gäng på rullskidor, samt att vi försöker göra en gemensam lägerresa under hösten - till tidig snö och skidåkning.

Varmt välkomna till oss någon tisdag eller söndag för att prova på!!

Skribent: Robert Hedman
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
c/o Peter Lundgren, Lindvalls väg 12
37330 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@karlskronasok.s...

Se all info