Hoppa till sidans innehåll

Swedish League-final i Strängnäs!

24 OKT 2022 08:12
Lördag-söndag 22-23/10 var det så dags för final på årets Swedish League. Det var tänkt att klubben skulle representeras av tre löpare, men då Emma Zettervall inte var kurant blev det bara Linus Wernström och Alma Svennerud som deltog.
  • Uppdaterad: 24 OKT 2022 08:12

Platsen var Tosterön ute i Mälaren, strax norr om Strängnäs. Vädergudarna stod på arrangörernas och löparnas sida; åtminstone större delen av tiden rådde klar höstluft, ganska kallt med frost i gräset på söndagen men samtidigt solsken från en klar himmel och höstfärger på lövträden. Terrängen beskrevs av våra löpare som någon av de bästa de sprungit i under året; sparsamt med undervegetation, måttligt kuperat och snabblöpt!

Under lördagen var det medeldistans på schemat. Linus kände sig pigg i kroppen, men tyckte han gjorde en del mindre missar och sprang in på en 18:e plats i H18E. För Alma var det tvärtom; tekniskt var hon ganska nöjd, men kroppen kändes jätteseg utan någon fart i benen och hon fick nöja sig med plats 24 i D18E. Vann i D18E gjorde Emma Emilsson från OK Orion efter ett mycket fint lopp!

Nästföljande dag var det så dags för finalen i form av en avkortad långdistans. Loppen började med jaktstart, där tidigare resultat under säsongen avgjorde starttiden. Linus gick ut som 16:e löpare i H18E, 13 minuter efter ettan. Som dagen före kändes han stark och gjorde bara några mindre missar. I mål kom  Linus in som 16; starkt jobbat! 

Alma var ganska slak efter natten, men bestämde sig efter att ha pressat ned lite frukost i alla fall för att starta. Hon gick ut som tvåa, bara 24 s efter ledande Klara Borg. Vid ktrl 3 gjorde emellertid Klara en stor bom och tappade sex minuter. Alma, som inte hade sin vanliga fart i stegen, fick snart följe av Alva Björk från Kristianstad och Emma Emilsson från Orion och de tre kunde gå upp i ledning. Fram till varvningen hängde Alma med hyfsat, men de sista kilometrarna ville inte kroppen mer. Efter två pauser, då hon fick stanna och spy, plågade hon sig ändå i mål, och trots att hon då tappat mer än fem minuter sedan varvningen tog hon sig i mål som trea; fantastiskt!

Skribent: Marcus Svennerud
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
c/o Robert Hedman, Gamla Riksvägen 24
37160 Lyckeby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@karlskronasok.s...

Se all info