Hoppa till sidans innehåll

Vilken helg! Glädjen lyste!

2018-10-02 17:11
Från fem- och sjuåringen på sin första stafett, från rutinerade ungdomar som tillsammans orienterade sina lag till andra och första plats i varsin klass. Från våra engagerade ledare och föräldrar, alla som gjorde helgen tillsammans.
  • Uppdaterad: 2018-10-02 17:11

I fyra minibussar tog vi oss till Örkelljunga och finalen i skånska Älgots cup. Även om telefoner och paddor tar mycket uppmärksamhet är tjattret mellan barnen och ungdomarna där bak oavbrutet. Det går tydligen att vara social och ha roligt tillsammans även med skärmar framför sig.

Tävlingscentrum ligger på ett gärde vid en sjö. Skogen är trolsk -med gamla granar och mosstäckt mark, och tuff -med åsar, dalar och våtmarker. Men orienteringstekniskt är utmaningen inte övermäktig våra ungdomar. Träningen i Karlskrona-området gör dem väl förberedda. Det visas även av att OK Orions ungdomar står för fina prestationer.

Lördagen börjar med fina individuella insatser. Från de som tar steget ut på sin första tävling utanför ungdomsserien, till de som gör fina placeringar. Emma vinner D14 med 23 startande. Elin vinner D10 med 28 startande. Jakob tvåa i H12 med 28 startande. Erik tvåa i H10 med 26 startande. Hugo trea i H16 med 26 startande. För att nämna några.

På kvällen har skåningarna under Älgots ledning ordnat en höjdarkväll. Först gemensam middag. Sedan ”Karlskronakampen” för att bygga sammanhållningen starkare. Fyra lag, sammansatta efter namn, kämpar tillsammans mot varandra och ledarna. Därefter en helkväll med bowling, bad, bio och däremellan bus och skoj på alla vis. Det blir sent och trötta somnar alla i sina sovsäckar.

Söndagen bjuder på massor av spänning. Fyra lag i tre klasser ställer vi upp med. Sjumanna (sju sträckor, åtta löpare), fyrmanna (fyra sträckor, åtta löpare) och två lag i tremanna (fem och fyra löpare). I de två tremanna-stafetterna är det flera som gör sin kavle-debut. Efter starka sträckor utan missöden tar de sig i mål.

Samtidigt är det rafflande spänning i skogen där U7-laget leder från start till mål, i hård konkurrens. En otrolig final, tredje året vi ställer upp och med resultatsviten 3-2-1! U4-laget kämpar sig mot toppen och slutar på en stark andra plats. Återigen en prisutdelning med många Karlskrona SOK-flaggor. Tack alla som bidrog!

Se filmen:

Skribent: Robert Hedman
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
Björn Zettervall, Östra vägen 14
37331 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info