Hoppa till sidans innehåll

Vinst i Swedish League!

26 OKT 2021 02:02
I helgen har ett ganska stort gäng klubbmedlemmar i varierande åldrar tagit båten till Gotland för att tävla. Våra elitlöpare var med på de två avslutande deltävlingarna i Swedish League, medan övriga deltog i Helg utan älg.
  • Uppdaterad: 26 OKT 2021 02:02

Allt utspelade sig på File Hajdar, ett hällmarksområde med stora naturvärden.

I Swedish League var klubben representerade i H resp D18. Lördagens etapp var en ”vanlig” långdistans, medan söndagens utgjordes av en avkortad långdistans med jaktstart. Resultaten från de tidigare deltävlingarna räknades samman och avgjorde när man fick starta i förhållande till ledaren, allt för att hålla spänningen på topp. Först i mål vinner allt!

I H18 kom Hugo Larsson in som trea – fantastiskt! -  dag 1 och fick gå ut som sexa i jaktstarten dag 2. Slutresultatet då blev en finfin femteplats!

Linus Wernström gick dag 1 i mål som 23:a, vilket gjorde att han fick springa ut som nr 32 på söndagen. Med ett lopp som sedan var snabbast av alla (!) avancerade han i resultatlistan och gick i mål som åtta i slutändan!

I D18 ställde Anna Simonsson och Alma Svennerud upp. Anna genomförde två stabila lopp och klarade en 39:e plats i den slutliga sammanräkningen.

Alma gick i mål som femma på lördagen och fick mot bakgrund av tidigare resultat gå ut som trea i söndagens jaktstart, ett par minuter efter ledaren. I den svårmanövrerade terrängen kunde emellertid allt hända, och när ledaren fick lite problem med en kontroll kunde ett gäng andra löpare smita förbi. Vid näst sista kontrollen låg den lilla gruppen fortfarande samlad, men då kunde Alma utnyttja sin löpstyrka och rycka till sig ledningen från de övriga. Med viss marginal gick hon sedan i mål som totalsegrare i D18 Elit i Swedish League 2021; stort grattis!

Almas målgång:

I Helg utan älg deltog KSOK-medlemmar också med framgång. Såväl Märta som Hjalmar Svennerud blev totaltreor i D14 resp H10. Övriga KSOK-löpare gick i mål lika glada, men utan medaljer!

Skribent: Marcus Svennerud
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
c/o Robert Hedman, Gamla Riksvägen 24
37160 Lyckeby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@karlskronasok.s...

Se all info