Hoppa till sidans innehåll

Ungdom


Vårprogrammet  2019

Nu drar den härliga vårsäsongen igång. Temperaturen i luften stiger och naturen vaknar igen efter vintervila.
Tag chansen och kom ut och upplev naturen när den är som bäst.

Fr.o.m. v.10 tränar vi enligt Träningsprogram för våren 2019.

Tisdagar är det löpträning och onsdagar är det orientering. Även vissa torsdagar finns det möjlighet att träna orientering med klubben.
Aktuell info finns alltid på hemsidan eller via maillistan.
Kolla även listan på Klubbaktiviteter i Eventor.

När det gäller tävlingar så kan du kolla in vårt  Tävlingsprogram 2019.

Välkomna till en spännande vårsäsong med Karlskrona SOK!

 

Ungdomsserien 2018

Ungdomsserien är en serie tävlingar för barn och ungdomar, som är extra anpassade för nya orienterare. De barn och ungdomar som varit med ett tag springer vanliga tävlingsklasser (förutom att det bara finns kortklasser). De som är lite nyare orienterare springer inskolning, U1, U2 eller U3, då man kan springa med en vuxen ledare eller förälder om man vill. 

Serien startar i maj. Klubbarna i närheten - Ronneby OK, Karlskrona SOK och OK Orion  turas om att arrangera deltävlingar. Det finns banor även för de vuxna som följer med, öppna banor, som man anmäler sig till direkt på plats. I augusti fortsätter serien, och efter finalen den 8 september koras Blekinges bästa ungdomsklubb, eftersom varje löpare som deltar samlar poäng till sin klubb. 
Vi lånar ut  sportident "pinnar" och kompasser till dem som behöver, och har även samåkning om någon behöver skjuts. 
Till Ungdomsserien behövs föranmälan av alla, eftersom det trycks startlistor, kartor osv. Om ni inte har registrerat barnen /ungdomarna som medlemmar eller prova-på medlemmar i Karlskrona SOK ännu på vår hemsida är det hög tid att göra det nu.

Karlskrona SOK vann överlägset Ungdomsserien 2018!



Börja orientera med oss

Att kunna orientera är en både kul och värdefull kunskap. Detta oavsett om du vill bli tävlingsorienterare eller om du nöjer dig med att njuta av upplevelser av natur och gemenskap som livet som orienterare bjuder på.

Om du är intresserad av att börja orientera med oss kan du skicka mail till This is a mailto link eller kontakta ungdomsledare Gunnel Hansson på 0706055543.


Klubbens ungdomsverksamhet

Karlskrona SOK bedriver en varierad träning- och tävlingsverksamhet under hela året för orienteringsintresserade barn och ungdomar upp till och med 16 år. Vi vill att de ska erbjudas utmaningar och fysisk aktivitet, att de ska utvecklas, känna gemenskap och ha roligt tillsammans.

Verksamheten följer den så kallade ”Utbildningstrappan” och genomförs i olika grupper vilka utgår ifrån barnens ålder och orienteringskunskaper.

Utbildningstrappan

Våra ungdomar i verksamheten åker också på läger och springer tävlingar. Till skillnad från många andra idrotter så är en tävling inom orienteringssporten något högst odramatiskt. En tävling är på samma sätt som en vanlig träning ett bra tillfälle att testa sina färdigheter inom orientering. Vi springer därför ett antal tävlingar per år, inte bara för att tävla, utan för att få en kul utmaning i ny terräng och under nya förhållanden.

Tävlingsprogram 2018



Gruppindelning och ansvariga ledare:

Nybörjargruppen ”Grön-Vit”
Ledare: Gunnel Hansson (0706055543), Marie Svennerud, Linda Allwood (nybörjarföräldrar)

Yngre ungdomsgruppen ”Vit-Gul”
Ledare: Linda Ingemarsson (0733124894), Stefan Caleklint

Mellan ungdomsgruppen ”Gul-Orange”
Ledare: Maria Sibileva (0733495121), Magnus Kronmar

Äldre ungdomsgruppen ”Orange-Röd-Violett”
Ledare: Kent Törnqvist (0709611105), Magnus Larsson

 

Uppdaterad: 16 SEP 2018 16:42 Skribent: Maria Sibileva

Postadress:
Karlskrona SOK
Björn Zettervall, Östra vägen 14
37331 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info