Hoppa till sidans innehåll

Tävlings- och lägerprogram 2022


Varje år arrangeras över 700 orienteringstävlingar i landet - de flesta inom grenen orienteringslöpning. I anmälningssystemet Eventor (http://eventor.orientering.se/Events) finns det ett program över alla tävlingar, samt både karta och vägbeskrivning så man enkelt hittar ut tävlingsplatsen.

Här hittar ni en instruktion på hur man anmäler sig via Eventor.

Karlskrona SOK:s tävlings- och lägerprogram för ungdomar inkluderar tävlingar och läger som Karlskrona SOK:s ungdomskommitté kommer att organisera resor till och på de tävlingarna kommer det alltid att finnas våra ungdomsledare till hjälp.
Som ungdom kan man välja att delta i en orienteringstävling i inskolningsklass, öppen klass eller i en åldersklass (HD-klass). Våra ungdomsledare hjälper med att hitta rätt klass just för dig.

Inskolningsklass vänder sig till dig som är ganska ny i sporten och vill prova på orientering. Öppna klasser är ytterligare ett alternativ ute på tävlingar. Öppna klasserna är inte heller åldersindelade, utan man väljer en bana som har en längd och svårighetsgrad som passar med ens egen nivå. I inskollningsklassen och i de öppna klasserna kan du starta när du vill. Du kan också springa ihop med en eller flera kompisar eller ha en förälder/ledare med dig som s.k. "skugga" om du känner dig osäker. Det behövs heller ingen föranmälan utan det är bara att dyka upp på tävlingen och anmäla dig. Enkelt och smidigt!De åldersindelade klasserna vänder sig till dig som vill tävla på riktigt i orientering. Här tävlar du på egen hand. Åldern som klassen anger är den högst tillåtna åldern du får ha. Framför åldern står en bokstav, där "D" står för damer och "H" står för herrar. Du behöver anmäla dig på förhand. Anmälan till tävlingar kan enkelt göras via anmälningstjänsten Eventor eller med hjälp av någon av Karlskrona SOK:s ungdomsledare, skicka e-mail eller ring så hjälper vi dig!

Klassindelning

Svenska Orienteringsförbundets styrelse har beslutat att införa en ny klassindelning från och med årsskiftet 2020.
https://www.svenskorientering.se/Nyheter/forbundsnytt/Nyklassindelning2020/

Tävlingsavgifter

Barn och ungdomar upp till och med 20 år betalar inte någon anmälningsavgift för sitt tävlande, oavsett hur mycket de tävlar, med följande undantag och specialfall:

1. 5-dagars O-ringen
2. Utländska individuella tävlingar. Kostnaden för individuella tävlingar i utlandet står löparen själv för.
3. Har föranmält men ej startade. Barn och ungdomar betalar hela anmälningsavgiften, vid ej start, oavsett anledning till den uteblivna starten. Anmälningsavgiften brukar ligga runt 60-70 kr.
4. Efteranmälan. Barn och ungdomar betalar den faktiska extrakostnaden som efteranmälningsavgiften innebär. En efteranmälan orsakar inga extrakostnader för klubben jämfört med en ordinarie anmälan.
Exempel: En löpare efteranmäler sig till en tävling vars ordinarie anmälningsavgift är 60 kr och avgiften vid efteranmälan är 90 kr.
Den faktiska extrakostnaden är då 90 kr - 60 kr = 30 kr.

Till tävlingar inom länet så gäller det samåkning i bilar med andra klubbmedlemmar/ledare eller föräldrarna kör själva. Informationen om eventuella kostnader för samordnade resor till tävlingar och läger utanför Blekinge kommer meddelas separat via mail utskick. I slutet av året meddelar Karlskrona SOK  löparna via e-post hur mycket de ska betala till klubben (i.e. för utebliven start eller extrakostnaden för efteranmälan). Löparna ska inom två veckor efter ett sådant meddelande betala in beloppet på klubbens bankgiro.

Uppdaterad: 16 MAR 2020 23:58 Skribent: Maria Sibileva
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona SOK
c/o Robert Hedman, Gamla Riksvägen 24
37160 Lyckeby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@karlskronasok.s...

Se all info