Hoppa till sidans innehåll

Rödeby Vintersportcentrum


Längdskidspåren vid Dackestugan i Rödeby med tillhörande konstsnöanläggning kallas för Rödeby Vintersportcentrum. Säsongen 2017/2018 kunde vi inviga den första etappen och vi åkte skidor på konst- och natursnö från mitten av januari till början av april!


Under december 2020 byggdes konstsnösystemet ut en aning och anläggningen har 3 snökanoner med möjlighet att låna in ytterligare någon kanon från grannföreningen i Rödebybacken.

Anläggningen består förenklat av ett vattenintag, en pumpstation, ett rörsystem för vattnet, elkablar för strömsförsörjning av snökanoner, brunnar med uttag för el och vatten och flyttbara snökanoner.

Vi är inte färdiga, vi planerar för vidare utbyggnad av både spår och produktionskapacitet. Allt för att främja längdskidåkningen i både kommunen och i regionen. Var gärna med och bidra på ett eller annat sätt! Tillsammans med föreningar som Ronneby OK med Karlsnäsgården och Nybro Skidklubb med Svartbäcksmåla, drar vi vårt strå till stacken för att fostra nya generationer skidåkare. Du kan följa verksamheten kring skidanläggningen på dess Facebook-sida

Uppdaterad: 12 JAN 2018 12:18 Skribent: Robert Hedman

Postadress:
Karlskrona SOK
c/o Peter Lundgren, Lindvalls väg 12
37330 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@karlskronasok.s...

Se all info