Hoppa till sidans innehåll

Rödeby Vintersportcentrum


Sedan ett antal år tillbaks har det bedrivits ett arbete med att utveckla konstsnöanläggningen kring längdskidspåren vid Dackestugan. Skidanläggningen har de senaste åren gått under benämningen Rödeby Vintersportcentrum.Under 2016 blev finansieringen för en första etapp klar och under 2017 slutfördes byggnationerna. Premiär för längdskidåkning på snö från den nya anläggningen blev det säsongen 2017/2018, då vi kunde träna från mitten av januari till 8 april!

Anläggningen består förenklat av ett vattenintag, en pumpstation, ett rörsystem för vattnet, elkablar för strömsförsörjning av snökanoner, brunnar med uttag för el och vatten och flyttbara snökanoner.

Vi är inte färdiga, vi planerar för vidare utbyggnad av både spår och produktionskapacitet. Allt för att främja längdskidåkningen i både kommunen och i regionen. Var gärna med och bidra på ett eller annat sätt! Tillsammans med föreningar som Ronneby OK med Karlsnäsgården och Nybro Skidklubb med Svartbäcksmåla, drar vi vårt strå till stacken för att fostra nya generationer skidåkare. Du kan följa verksamheten kring skidanläggningen på dess Facebook-sida

Uppdaterad: 12 JAN 2018 12:18 Skribent: Robert Hedman

Postadress:
Karlskrona SOK
c/o Peter Lundgren, Lindvalls väg 12
37330 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info