Hoppa till sidans innehåll

Oscar Klasson till Karlslund – Linus Wetterberg till Forward

31 JUL 2014 21:51
Under torsdagseftermiddagen blev det klart att Karlslunds IF HFK värvar BK Forwards målvaktstalang Oscar Klasson, 19 år, under höstsäsongen. Åt motsatt håll går Karlslunds målvaktstalang Linus Wetterberg, 18 år, under samma höst.
  • Skapad: 31 JUL 2014 21:51

Klasson, med Sannaheds IF som moderklubb, kom till BK Forward som 15-åring där han året efter blev uppflyttad till klubbens U-lag som då spelade i division 4. Efter säsongen blev han, innan han hade hunnit fylla 17 år, uppflyttad till A-laget och fick göra seriedebut i division 1 under samma säsong. Under detta år fick han även göra debut i det svenska P17-landslaget.

Under förra division 1-säsongen i Forward, som 18-åring, var han andremålvakt bakom Jacob Rinne, men efter att denne åkte på en ryggskada fick Klasson chansen och tog den rejält. Han storspelade i flertalet matcher och släppte enbart in 20 mål på 18 matcher. Han blev även kallad till det svenska P18-landslaget tillsammans med spelare som Muamer Tankovic (då i Fulham FC) och Kristoffer Olsson (Arsenal FC). Säsongen kröntes med att han av Uppsalas Nya Tidning och en jury bestående av flera olika division 1-experter blev nominerad till Årets nykomling – och vann!

I år värvade Forward Ismail Diawara från Rynninge IK, och efter att Klasson stod årets första division 1-match för klubben så har valet efter det gått på Diawara. En inte helt optimal situation för en ung talangfull målvakt som Klasson, som enligt egen utsago tror sig vara unik i Sverige att som 19-åring ha spelat dryga 20 division 1-matcher som målvakt.

- Nej, det är klart att vårsäsongen inte har känts bra då jag inte har fått så mycket speltid. Jag har känt att jag alltid har haft en uppåtgående kurva, och jag är ju i den ålder där jag behöver spela, och speltid är något som jag har saknat i Forward i år, säger Klasson.

- Det känns bra att nu ha kommit hit till Karlslund.  Jag har haft många bra år i Forward, men denna vår har inte varit optimal för mig. Nu blir det här en nytändning för mig där jag går in med ny motivation och glädje. Nu blir det att ta upp kampen om speltid i Karlslund där jag vill kunna bidra med så mycket jag bara kan och hjälpa laget kvar i division 2. Karlslund är en klubb som minst ska tillhöra division 2, avslutar Klasson.

Oscar Klasson
Oscar Klasson


I motsatt riktning går 18-årige Linus Wetterberg som under hösten kommer att tillhöra Forwards A-trupp. Karlslunds sportchef Andreas Östby anser att detta blev en bra lösning för alla parter.

- Ja, Linus är en målvakt som vi tror mycket på. Det var givetvis av den anledningen vi gav honom ett professionellt kontrakt i våras. Vi ser det nu väldigt positivt att han nu får tillbringa en höst med ett division 1-lag där han redan känner ett antal av spelarna och tränarna genom skolan (Grillska gymnasiet), säger Östby.

Linus Wetterberg_resize

Linus Wetterberg


- Vi är också givetvis väldigt glada över att ha fått in Oscar i truppen. Han har trots sin unga ålder packat på sig mycket rutin i både klubblag och landslag och kommer att bidra med mycket. Som alla vet är han en stor talang som vi kommer att ha stor nytta av i både träning och match här framöver, avslutar Östby.

Oscar & Andreas
Oscar Klasson och Andreas Östby

Bli medlem i KIF HFK!

Fri entré till våra

hemmamatcher.

Anmäl dig här

 

Vi stödjer

Karlslunds IF HFK:

jämtkraft

Jämtkraft säljer el, fjärrvärme och erbjuder bredbandsanslutning via Jämtkrafts Stadsnät, samt har nära 94 000 elkunder i hela landet.

Jämtkraft har som ambition att stärka sin position på elmarknaden samt etablera sig i Örebro.

En del i denna ambtion är att genom samarbetet med Karlslunds IF HFK nå ut till både näringsliv, privatmarknad samt stärka sitt varumärke 

 

ÖBO

Umbro


umbro 

 

KIF-TANDBORSTAR!

 

Klubbtandborstar

Tandborstar för hela familjen

Finns att köpa på kansliet

Postadress:
Karlslunds IF HFK - Fotboll
Grindgatan 1
70345 Örebro

Kontakt:
Tel: 019264685
Fax: 019263621
E-post: This is a mailto link

Se all info