Hoppa till sidans innehåll

Christer Lipovac klar för Karlslund

21 DEC 2015 16:06
Han kom tillbaka på lån från ÖSK Fotboll i höstas och bidrog starkt till att säkra Div 2-kontraktet. Nu står det klart att KIF-sonen Christer Lipovac, 19 år, blir den första värvningen inför nästa säsong!
  • Skapad: 21 DEC 2015 16:06

Christer Lipovac 2016

KIF kan med glädje meddela att anfallaren Christer Lipovac har skrivit kontrakt med sin moderklubb efter att ha tillhört ÖSK Fotboll de senaste tre säsongerna.

Efter att ha fått sparsamt med speltid i Allsvenskan under våren och mest suttit som avbytare lånades han under hösten ut till KIF. Väl tillbaka i moderklubben hann han med att göra fyra mål på fem matcher och var en starkt bidragande orsak till att säkra nytt kontrakt i Division 2.


Christer, hur känns det nu att det är klart med KIF?

- Det känns mycket bra och det ska bli otroligt skönt att dra igång träningen igen med killarna. Jag känner att det är det rätta valet för mig då jag behöver en nystart och är glad att nu få den i KIF.

Hur skulle du vilja beskriva dina senaste år i ÖSK?

- Det har givetvis varit otroligt lärorikt för mig att träna och finnas i en miljö inom svensk elitfotboll. Som spelare har man bra förutsättningar för att lyckas och jag tycker att jag har utvecklats otroligt mycket under dessa år i ÖSK. Det tyckte jag att man märkte i höstas när jag var tillbaka i KIF.

- Tyvärr hade jag en del skador under stora delar av 2015 vilket förstörde säsongen, så det var jobbigt både fysiskt och mentalt. När jag sedan var skadefri under hösten i KIF så kände jag att jag var på gång igen och det gick ju även bra spelmässigt.

Ja, hur var känslan att vara tillbaka i höstas?

- Det var otroligt skönt. Jag fick en rejäl boost av att vara tillbaka här, framförallt för glädjens skull. Det var kul att spela viktiga matcher igen, i matcher där poängen var på spel. Det var givetvis också skönt att få bidra med mål och att vi lyckades hålla oss kvar.

Hur ser du nu på säsongen 2016?

- Vi ska definitivt se till att undvika botten och bli ett stabilt lag under säsongen. Går allt vägen kan vi förhoppningsvis även kunna vara med och fajtas i toppen av tabellen. Mitt personliga mål är att vara se till att vara skadefri så att man kan vara med hela säsongen och hjälpa laget.

Om du ser ännu längre in i framtiden, vad ser du då för din egen skull?

- Ja, som jag sa så ser jag detta som en nystart. Sedan ska jag inte sticka under stolen med att jag vill spela så högt upp som jag bara kan, precis som de flesta spelare i min ålder. KIF är en mycket bra miljö att utvecklas i och är kända för att slussa spelare ut till elitfotbollen. Jag tror att denna nystart med KIF kan få mig att nå det målet igen.

Klubbens sportchef Andreas Östby om Lipovac:

- Vi är givetvis väldigt nöjda med att ha gjort klart med Christer. Han visade i höstas under lånet att han är en toppspelare och som kan bidra med stor offensiv kraft i vårt spel. Det fanns även intresse från andra håll, så vi är glada att han skrev kontrakt med KIF. Med Christer i truppen har en stor pusselbit hamnat på rätt plats, och vi ser fram emot att se honom tillbaka i den röda tröjan under säsongen!

Bli medlem i KIF HFK!

Fri entré till våra

hemmamatcher.

Anmäl dig här

 

Vi stödjer

Karlslunds IF HFK:

jämtkraft

Jämtkraft säljer el, fjärrvärme och erbjuder bredbandsanslutning via Jämtkrafts Stadsnät, samt har nära 94 000 elkunder i hela landet.

Jämtkraft har som ambition att stärka sin position på elmarknaden samt etablera sig i Örebro.

En del i denna ambtion är att genom samarbetet med Karlslunds IF HFK nå ut till både näringsliv, privatmarknad samt stärka sitt varumärke 

 

ÖBO

Umbro


umbro 

 

KIF-TANDBORSTAR!

 

Klubbtandborstar

Tandborstar för hela familjen

Finns att köpa på kansliet

Postadress:
Karlslunds IF FK - Fotboll
Grindgatan 1
70345 Örebro

Kontakt:
Tel: 019264685
Fax: 019263621
E-post: This is a mailto link

Se all info