Hoppa till sidans innehåll

Karlslund värvar från ÖSK Elitfotboll

23 JAN 2015 21:09
Karlslunds IF HFK kan med glädje meddela att idag har den snart 20-årige mittfältaren Filip Albertson skrivit ett flerårigt avtal med klubben.
  • Skapad: 23 JAN 2015 21:09

Filip började spela sin fotboll i IK Sturehov, för att sedan som 10-åring flytta till Colorado i USA där han spelade med två år äldre pojkar. Som 12-åring flyttade han och familjen tillbaka till Örebro och efter ett år i sin moderklubb IK Sturehov gick han över till ÖSK Ungdoms organisation. När han var 17 år tillhörde han den sk. ”spetstruppen” där han och fyra andra lovande talanger tränade kontinuerligt med ÖSK Fotbolls A-lag och spelade sina matcher i U21-Allsvenskan. Han blev även under denna period kallad till ett antal landslagsläger, bl a i en P18-landslagstrupp på Bosön under våren 2013. Under förra säsongen var han utlånad till BK Forward.

Filip har under de senaste veckorna tränat med Karlslund och imponerat på träningarna. Nu ser han fram emot att fortsätta sin ännu unga fotbollskarriär hos de rödblåa.

- Ja, det känns väldigt kul och spännande att vara här, och skönt att det är klart. Det är ju känt att Karlslund är en bra klubb som har fostrat många duktiga spelare som sedan har tagit sig vidare till Allsvenskan och större ligor, säger Filip.

- Det har varit bra fart på träningarna. Det är ett gäng bra killar i truppen, både spelarna och tränarna, och det ska bli kul att få sätta igång på riktigt nu. Samuel Wowoah känner jag ju från ÖSK-tiden och Stefan Ärnsved har jag tidigare haft i distriktslaget. Jag gillar deras sätt att tänka fotboll, så jag är mycket glad att vara här, avslutar Filip.

- Vi är givetvis mycket nöjda att ha skrivit avtal med Filip då det är en duktig och talangfull spelare. Han har visat på träningarna att han kommer att tillföra mycket. Han har bra blick för spelet, teknisk och med bra passningsfot. Det kommer bli spännande att följa hans och lagets utveckling under säsongen, säger Karlslunds sportchef Andreas Östby.

Filip Albertson

Välkommen Filip Albertson!

Bli medlem i KIF HFK!

Fri entré till våra

hemmamatcher.

Anmäl dig här

 

Vi stödjer

Karlslunds IF HFK:

jämtkraft

Jämtkraft säljer el, fjärrvärme och erbjuder bredbandsanslutning via Jämtkrafts Stadsnät, samt har nära 94 000 elkunder i hela landet.

Jämtkraft har som ambition att stärka sin position på elmarknaden samt etablera sig i Örebro.

En del i denna ambtion är att genom samarbetet med Karlslunds IF HFK nå ut till både näringsliv, privatmarknad samt stärka sitt varumärke 

 

ÖBO

Umbro


umbro 

 

KIF-TANDBORSTAR!

 

Klubbtandborstar

Tandborstar för hela familjen

Finns att köpa på kansliet

Postadress:
Karlslunds IF HFK - Fotboll
Grindgatan 1
70345 Örebro

Kontakt:
Tel: 019264685
Fax: 019263621
E-post: This is a mailto link

Se all info