Hoppa till sidans innehåll

Ytter klar för Karlslund

23 FEB 2016 21:07
Ikväll blev det klart att 19-årige ytterspringaren Tobias Boström skriver A-lagskontrakt med Karlslunds IF HFK.
  • Skapad: 23 FEB 2016 21:07

Tobias Boström
Tobias Boström


Tobias Boström kommer senast från Latorps IF, som förra säsongen gjorde sin tabellmässigt bästa säsong i klubbens historia då laget föll i kvalspel upp till Division 3 efter att ha slutat tvåa i Division 4. Boström spelade sin tredje säsong i A-laget och stod för 12 mål, vilket var en dryg femtedel av lagets totala målskörd.

- Det känns nu väldigt bra att kunna ta ett nytt steg uppåt i karriären och att komma till Karlslund. Jag har fått ett gott intryck av klubben. Karlslund är en fin klubb att utvecklas i med bra tränare och ledning, säger Boström.

- Jag tycker personligen att jag har en bra teknik och en fin vänsterfot där jag kan stå för en hel del offensiv kraft med mitt djupledsspel. Mitt mål med säsongen är nu att utvecklas som spelare i både träning och match och slå mig in i startelvan. Sedan ska vi se till att som lag spela bra fotboll hela säsongen så att vi inte hamnar i samma situation som förra året där allt avgörs på sista sparken, avslutar Boström.


Klubbens sportchef Andreas Östby om värvningen av Boström:

- En spännande spelare med lokal förankring som har gjort en bra säsong i Latorp. Att han har spelat i lägre divisioner tidigare är inget vi är rädda för, utan tvärtom. Det har tidigare visat sig att unga spelare som kommit från lägre division har snabbt vuxit in i kostymen hos oss och gjort en fin utveckling i vår klubb. Titta bara på Emil Enblom och Daniel Rosenberg som innan ”Tobbe” var våra två senaste värvningar från lägre divisioner, och som båda varit givna startspelare de senaste säsongerna.

- ”Tobbe” fanns med i PSC Academys samling i Birmingham i januari där jag såg honom imponera på inte bara mig utan alla tränare och fotbollsansvariga som var där från andra klubbar runt om i världen för att titta på och hitta spelare inför säsongen. I de två matcherna som han spelade gjorde han som yttermittfältare och anfallare fyra mål och fem assister och rankades högt bland de fyrtiotalet spelare som var där. Det har även funnits intresse från annat håll så vi är glada att ”Tobbe” nu är klar för Karlslund och det ska bli spännande att följa hans fortsatta utveckling med oss.

Bli medlem i KIF HFK!

Fri entré till våra

hemmamatcher.

Anmäl dig här

 

Vi stödjer

Karlslunds IF HFK:

jämtkraft

Jämtkraft säljer el, fjärrvärme och erbjuder bredbandsanslutning via Jämtkrafts Stadsnät, samt har nära 94 000 elkunder i hela landet.

Jämtkraft har som ambition att stärka sin position på elmarknaden samt etablera sig i Örebro.

En del i denna ambtion är att genom samarbetet med Karlslunds IF HFK nå ut till både näringsliv, privatmarknad samt stärka sitt varumärke 

 

ÖBO

Umbro


umbro 

 

KIF-TANDBORSTAR!

 

Klubbtandborstar

Tandborstar för hela familjen

Finns att köpa på kansliet

Postadress:
Karlslunds IF HFK - Fotboll
Grindgatan 1
70345 Örebro

Kontakt:
Tel: 019-26 46 85
Fax: 019-26 36 21
E-post: This is a mailto link

Se all info