Hoppa till sidans innehåll

Intervju: Gustaf Franck

17 APR 2014 15:03
Läs här intervjun med vår U21-målvakt Gustaf Franck, 15 år, som nu även blivit uttagen till det svenska P16-landslaget!
  • Skapad: 17 APR 2014 15:03

Gustaf, du har ju nyligen varit på landslagsläger på Bosön. Berätta för oss om det!

- Det var såklart otroligt roligt. Nervöst till en början men det släppte snabbt. Det ställdes höga krav på oss från minut ett och det var ett intensivt schema men man anpassade sig snabbt.

Vi hade totalt 5 fotbollspass och ett styrkepass, där skivstångsteknik var i fokus. Mellan träningarna så var det mycket teori. Det var mycket att man skulle sitta och lyssna och samla på sig så mycket information som möjligt. När tillfälle gavs för vila så utnyttjade man den till fullo.

Jag tycker själv att lägret gick bra för min egen del. Konkurrensen var stenhård med målvakter från storklubbar som Malmö FF och Hammarby IF, så man fick verkligen se till att ta för sig när tillfälle gavs.


Gustaf Franck på Bosön-14
Gustaf på Bosön


Vad händer nu efter lägret?

- Nu efter lägret så har det tagits ut två landslag. Ett som åker till Estland och lirar en turnering och ett som dem kallar "Future team" som består av spelare som de vill kolla mer på. Future team möter Belgien här hemma i Sverige i mitten av maj och då har jag blivit uttagen till att spela en av två kamper.

Något annat som jag tycker är otroligt roligt är att alla örebroare som åkte på lägret är uttagna till antingen turneringen eller landskamperna här hemma.

 

I sommar tar du ju ett nytt spännande steg. Berätta gärna mer om det!

- Ja, i sommar flyttar jag till Borås och fotbollsklubben IF Elfsborg, vilket för mig är otroligt stort och jag är otroligt tacksam för chansen jag får.Samtidigt så är jag såklart nervös och sorgsen över att behöva lämna familj, vänner, klubb osv.

Karlslund har varit min klubb sedan jag var fem år och jag har spenderat mycket, mycket tid på arenan och har gjort det tillsammans med många fina människor som har stöttat och hjälpt mig framåt i min utveckling som fotbollsspelare. Klubben har gett mig möjligheter och förutsättningarna till att bli så bra som jag bara kan. Ett särskilt tack vill jag ge till min målvaktstränare Simon Johansson. Han har lagt ner otroligt mycket av sin tid på oss målvakter och utan honom vore jag inte här.


Elfsborg kommer bli ett otroligt äventyr, men som man säger, "en gång karlslundare, alltid karlslundare."

Gustaf_Franck_resize

Vi i KIF är givetvis glada för Gustafs skull och det har varit en förmån att fått se honom växa som målvakt under dessa år i klubben. Vi önskar honom all lycka till, först och främst under de sista 2,5 månaderna i klubben, samt med det kommande uppdragen som landslagskeeper och sedan flytten till IF Elfsborg!

Nu efter lägret så har det tagits ut två landslag. Ett som åker till Estland och lirar en turneringen och ett som dem kallar "future team" som består av spelare som dom vill kolla mer på. Future team möter Belgien här hemma i Sverige och då har jag blivit uttagen till att spela en av två kamper. Något som är otroligt roligt är att alla örebroare som åkte på lägret är uttagna till antingen turneringen eller landskamperna här hemma.

Skribent: Andreas Östby

Bli medlem i KIF HFK!

Fri entré till våra

hemmamatcher.

Anmäl dig här

 

Vi stödjer

Karlslunds IF HFK:

jämtkraft

Jämtkraft säljer el, fjärrvärme och erbjuder bredbandsanslutning via Jämtkrafts Stadsnät, samt har nära 94 000 elkunder i hela landet.

Jämtkraft har som ambition att stärka sin position på elmarknaden samt etablera sig i Örebro.

En del i denna ambtion är att genom samarbetet med Karlslunds IF HFK nå ut till både näringsliv, privatmarknad samt stärka sitt varumärke 

 

ÖBO

Umbro


umbro 

 

KIF-TANDBORSTAR!

 

Klubbtandborstar

Tandborstar för hela familjen

Finns att köpa på kansliet

Postadress:
Karlslunds IF HFK - Fotboll
Grindgatan 1
70345 Örebro

Kontakt:
Tel: 019264685
Fax: 019263621
E-post: This is a mailto link

Se all info