Hoppa till sidans innehåll

Två KIF-talanger skriver A-lagskontrakt

04 FEB 2014 21:23
Idag utökades Karlslunds A-trupp med ytterligare två spelare då de två 17-åriga talangerna Filip Nytorp och Aziz Ovat skrev fleråriga A-lagskontrakt med klubben. De blir därmed den sjunde respektive åttonde spelare i dagens A-trupp som kommer från våra egna ungdomsled.
  • Skapad: 04 FEB 2014 21:23

De har båda tillhört den duktiga och talangfulla P96-kullen som under ungdomsåren har skördat framgångar i både nationella som internationella turneringar. Idag finns sedan tidigare tre spelare från denna kull knutna till allsvenska lag, detta i form av Christer Lipovac och Carl Ekstrand Hamrén (idag båda i ÖSK) samt Sebastian Loyola Nydén (idag i IF Elfsborg).

Filip och Aziz, som båda fyller 18 år under februarimånad, har redan under säsongen 2013 varit en del av A-truppen då båda har blivit uttagna till lagets division 2-matcher, Aziz till 6 matcher och Filip till hela 20 av lagets 22 matcher och med det den U21-spelare med överlägset flest A-lagsmatcher i bagaget från förra säsongen. Aziz blev i slutet av förra året prisad till Bästa Junior 2013.


Mittfältaren Filip Nytorp om att ha skrivit sitt första A-lagskontrakt:

- Det känns väldigt bra. Kul att nu få chansen ordentligt i och med detta A-lagskontrakt. Nu gäller det att visa vad man går för och mitt mål blir nu att spela så många matcher som möjligt. Nu har jag fått A-lagskontrakt och till nästkommande säsong har jag förhoppningsvis blivit mer etablerad i truppen. Men jag tar ett steg i taget och sedan får vi se vart det bär, säger Filip.

Filip NytorpFilip Nytorp


Anfallaren Aziz Ovat är inne på samma spår:

- Ja, det känns bra och spännande. Även om det kommer att bli tufft så vill jag nu försöka ta en startplats i laget. Mitt mål är att komma så långt som möjligt och att nu bli A-lagsspelare i KIF är ett riktigt bra första steg, säger Aziz.


Aziz Ovat

Aziz Ovat

 

Klubbens sportchef Andreas Östby om de båda spelarna:

- Vi är väldigt glada över att ha skrivit A-lagskontrakt med dessa två killar. Att kunna erbjuda våra egenfostrade spelare befogade professionella avtal är något som är ett mål och en grund för hela vår fotbollsverksamhet, säger Östby.

- Vår P96-kull har som många vet alltid varit en talangfull skara fotbollsspelare. En anmärkningsvärd notering är att varken Filip eller Aziz aldrig tillhörde kullens distriktslag. Deras utvecklingskurva under det senaste året har dock gått spikrakt upp och nu har de båda professionella avtal. Många unga spelare idag tror tyvärr att det är kört om man inte kommer med i distriktslaget som 15-åring, så därför känns det bra att nu kunna bevisa för dessa att så inte är fallet. Båda Filip och Aziz har en väldigt bra inställning till träning och är duktiga på att ta till sig av vad tränaren säger och det har bevisligen gett resultat, fortsätter Östby.

- Det känns även härligt att inse att vi har ytterligare en uppsjö av duktiga talangfulla spelare i vår U21-trupp som mycket väl kan komma att ta steget upp till vår A-trupp under denna säsong och det ska bli spännande att följa deras utveckling, avslutar Östby.

Filip & Andreas  

Aziz & Andreas

Bli medlem i KIF HFK!

Fri entré till våra

hemmamatcher.

Anmäl dig här

 

Vi stödjer

Karlslunds IF HFK:

jämtkraft

Jämtkraft säljer el, fjärrvärme och erbjuder bredbandsanslutning via Jämtkrafts Stadsnät, samt har nära 94 000 elkunder i hela landet.

Jämtkraft har som ambition att stärka sin position på elmarknaden samt etablera sig i Örebro.

En del i denna ambtion är att genom samarbetet med Karlslunds IF HFK nå ut till både näringsliv, privatmarknad samt stärka sitt varumärke 

 

ÖBO

Umbro


umbro 

 

KIF-TANDBORSTAR!

 

Klubbtandborstar

Tandborstar för hela familjen

Finns att köpa på kansliet

Postadress:
Karlslunds IF HFK - Fotboll
Grindgatan 1
70345 Örebro

Kontakt:
Tel: 019264685
Fax: 019263621
E-post: This is a mailto link

Se all info