Hoppa till sidans innehåll

2010


Tolv spelare registrerade sig denna varma julimorgon för att försöka övervinna motståndare, banor och sig själva. 11 män och historiens första kvinna, om hon orkade med hela dan skulle hon bli den första järnladyn. Sju banor och 127 hål skulle avverkas under dagens ljusa timmar, förhoppningsvis.

Innan start skulle det tippas:                   

Fråga 1: Vem blir: 1:a, 3:a, 5:a, 7:a och 9:a.

Fråga 2: Vad får jag för slutresultat?

Fråga 3: Vem tar flest andraplaceringar?

Fråga 4: Vad blir lägsta scoren på en bana under dagen?

Kenny spelade stabilt hela dagen och det var bara efter Helsingborg som han inte var i ledningen. Rycket gjorde han i Lund som var den enda bana han vann.

Chrille var i delad ledning med Kenny efter Bjuv men sen började han så smått tappa. Han låg fyra när han bröt efter Bulltofta med ryggproblem.

Dennis var fint med i början och han var i delad ledning efter Helsingborg. Sedan gick dagen som en bergodalbana. Han vann tre banor men rasade på Sibbarp. Hörde något om solsting och tappad mössa. Slutade trea.

Janne lurade i vassen och slog till på Karnas och vann banan. Den förste mästaren ville blanda sig i leken. Snuvade Dennis på andraplatsen genom att göra en fin 50 runda i Sibbarp efter 17 timmars spel.

Rolle och Stoffe hade en liten inbördes klubbkamp fram till Karnas där Stoffe fick problem med både fötter och fingrar och fick kasta in handduken.

David var nog yrvaken i Helsingborg och fick sen kämpa hela dagen med att försöka komma ikapp. Efter Lund hade han Rolle inom synhåll och hann ikapp honom och gick förbi innan tävlingen var slut och slutade fyra före Rolle.

Paradis, Micke och Adam hade en trekamp om de lite mer blygsamma placeringarna sex till åtta. Paradis tog en del kast mot de övriga på nästan varje bana fram till vi kommit till Malmö där Micke och Adam började ta in. Dock plockades inte tillräckligt med kast så Paradis höll undan och blev sexa. Micke klagade på puttarna i Sibbarp. Jag menade att jag släppte discarna men de satt ändå kvar i handen och lossnade inte (tror inte att jag var ensam om det problemet). Micke hade tillräckligt med kast på Adam och lyckades hålla undan och blev sjua.

Åsa och Berner hade sin tvekamp om placeringarna nio och tio. Åsa ryckte i början men i Karnas hade Berner lyckats få tillräckligt med ordning på kasten och de spelade lika. Efter det tog Berner undan för undan tillbaka de kast han tappat och efter Bulltofta var de lika. Det gick sen inte att skilja dessa kombattanter. De räknade båda fel på sina scorekort också och drog på sig straffkast. Så de fick dela på placering nio men Åsa blev första riktiga Ironlady.

Tippset utföll sig så att Kenny vann första frågan med två rätt av fem.

Janne var den stora vinnaren med rätt på både fråga två och fyra. Han prickade sitt slutresultat helt rätt med 372 kast och likadant med 45 rundan som blev dagens lägsta score.

Micke lyckades också få pengar tack vare Kenny som hade flest andraplaceringar och bästa closest av de som tippat Kenny inklusive honom själv.

 

Det var allt för denna gång.

Väl mött nästa år då det är tionde gången som vi kör Ironman.

May the disc be with you.

ironman_2010.xls

 

05:00 Ser inte det här ut som "Paradis"et.

 

 

 05:21 Åsa i Helsingborg.

 

 

 

08:02 Rolle gummimannen.

 

 

08:28 Rolle som pointer i Bjuv.

 

 

08:38 Kenny och David vilar sig efter rundan i Bjuv.

 

 

10:18 Chrille i farten i Eslöv.

 

 

11:13 Kenny satsar på långputt i Eslöv.

 

 

13:13 David på knä i Karnas.

 

 

13:14 Favorit i repris Adam.

 

 

14:19 David igen i Karnas.

 

 

16:32 Dennis gör som bror sin i Lund.

 

 

19:38 Berner tar sikte på Bulltofta.

 

 

20:06 Janne mjukar på hål 3 i Bulltofta.

 

 

23:46 Några orkade stanna till prisutdelningen.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:00 Skribent: Mikael Linderberg

Postadress:
Karnas DK - Frisbee
Mikael Linderberg, Östraby 9147
24297 Hörby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: karnasdiscklubb@pass...

Se all info