Hoppa till sidans innehåll

KROSS NÄR KÄRRA BLEV KLAR FÖR ELITSERIEN

25 FEB 2012 00:03
120224 Damallsvenskan 120224 Kärra HF-Önnereds HK 39-21 (19-7) Referat och länk artikel från www.damhandboll.nu, se nedan. Stort Grattis!
  • Skapad: 25 FEB 2012 00:03

Kärra HF klart för Elitserien 2012-13

http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10150548603996160&type=1

där finns bilder, kommer sent lö i Kärra HF´s fotoalbum.

 

Det var 617 personer i en knökfull Lillekärrshallen som tog emot lagen till seriefinal i allsvenskan. Önnered hade fortfarande chansen men då krävdes det seger mot hittills obesegrade Kärra HF.

Alla väntade sig en holmgång, alla väntade sig en stentuff kamp och många trodde nog det skulle bli en nervkittlande historia.

Det blev ingen holmgång, det blev ingen kamp och det blev ingen nervkittlande historia. Kärra krossade Önnered och gav ett besked som heter duga.

Det var en enorm glöd i Kärra, Magnus Wanne i Önnered slängde in timeout kortet efter 6.29 då ledde Kärra med 6-1. Skall sanningen fram hade Önnered behövt slänga in timeout kortet 10 gånger i första halvlek.

Efter timeouten förvandlande Kärra 6-1 till 12-2, det följdes det av hemska 18-4 och nu pratar vi seriefinal och allsvenskans två bästa lag.

Önnered ville inte vara där, dom ville vara någon annanstans men absolut inte i Lillekärrshallen.

Kärra elitserieprofiler imponerade enormt i matchinledningen, Josefine Brodd i målet, Izabella Kjellström och Lilla söta Fryken Fröken Paulin Olsson.

Sedan slängde firma Manne & Mikael in Julia Eriksson och spädde på med Jenny Carlsson och en sak är säker Kärra visar en bredd som är enorm.

Höll på att glömma Jenny Skogberg, Kärra lånande henne från Bäst i Sverige Partille och man kan väl bara hoppas att hon slipper nöta bänkliv i Sävehof nästa år för hon har attityd, vilja samt klass.

Kärras försvar såg ut att ha stängt redan klockan 19.00, man hade glömt att meddela detta och Önnered första halvlek blev bara en lång frustration.

F.d. Kärraspelaren Stina Hellberg tände lite hopp vid ett tillfälle men hamnade sedan på bänken.

Men en sak är klar tränarna i Önnered försökte allt och inget hjälpte.

Det stod 19-7 i halvlek och om Kärra hade planerat för fest så kunde man redan nu trycka på knappen för segern var lika klar som blankisen på sjön.

Andra halvleks inledning blev en uppvisning i samarbete mellan linje Olsson och Kjellström, sedan var det dags för Önnered att testa punkt och dubbelpunkt.

Men det kom att bli Kross, Kross, Kross, Kross och åter Kross och snart var frågan bara hur stor segern skulle bli.

Önnered drabbades av 2 röda kort, Frida Andersson och Ida Lie var de två Önnered spelarna som fick lämna matchen och det var ju inte bra för det gröna laget.

I Önnered skall Rebecca Palm ha beröm, Janita Svenheden skall också ha plus betyg. Kärras lagmaskin imponerade enormt och var bäst när det gällde.

Izabella Kjellströms ögon brann och det sprutande energi om henne, Pauline Olsson samarbete med just Kjellström och hennes försvarsspel var grymt bra. Brodd i målet var hur säker som helst och sedan måste man höja på hatten för Kärras försvarsspel som var ruskigt starkt.

Julia Eriksson och Jenny Carlsson är två av många unga som kan ställa till med sensation i elitserien, och någon sa att Kärra har minst två bra spelare på varje plats vilket absolut stämmer.

Matchen var körd och då reflekterade man över en duell där Elin Hagström slänger sig efter en 50/50 boll, det är det som är skillnad.  Elin Hagström och Emilie Augustsson symboliserade i mångt och mycket denna glöd i dagens match.

Magnus Ferdinandsson lyfte på hatten för publiken spelarna och alla efter matchen, hans positiva människosyn är smittsam och kommer att stimulera Kärraspelarna inför elitserien.

Manne har gjort en grymt bra jobb ihop med övriga ledargänget när man fått hop Kärra modell 2011/2012.

Man visade att man är det överlägset bästa laget i Allsvenskan och man visade att man har förutsättningar att bli en sensation i elitserien.

Önnered får slicka såren, ladda om för ett kval till elitserien – kan man få ihop det kan man också få fira innan säsongen är slut.

Kärra kunde fira redan 24 februari, nu gäller det att avsluta men en nolla i förlustkolumnen. Det blir en utmaning och men det kommer man att klara.

 

 

Fakta:

Målskyttar, Kärra HF: Izabella Kjellström 7 (4), Pauline Olsson 6, Jenny Carlson 5, Jenny Skogberg 5, 4 Julia Eriksson 3, Daniela Gustin 3, Elin Hagström 3 Beatrice Nilsson 3, Isabelle Svahn 2, Sofia Larsson 1.

Önnereds HK: Frida Andersson 5 (2), Sofia Milding Lindgren 3, Rebecca Palm 3, Janita Svenheden 3, Linn Hallberg 2, Caroline Eldh 1, Stina Hellberg 1, Louise Karlsson 1, Tilda Matthijs 1, Ida Lie 1 (1). 

Matchens lirare, Kärra: Izabella Kjellström, ÖHK: Rebecca Palm.

Publik: 617. 

Skribent: Evy Knoph

Vår kontaktinfo, se Föreningen

Vi finns även på

och Twitter130208 twitter

 

140610 Stiftelsen Dunross

150520 Logga Våra partners

Stadium teamsales

 

 

Postadress:
Kärra HF - Handboll
Lillekärrshallen, Lillekärr Norra 193
42534 Hisings Kärra

Kontakt:
Tel: 031-571085
E-post: [saknas] Information

Se all info