Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Om föreningen

 

Katarina Pistolskytteförening är en ideell förening med omkring 140 medlemmar. Vi bedriver skytte med handeldvapen (pistol och revolver) i en mängd olika grenar och former, bland annat:

- Precisionsskytte
- Fältskytte
- PPC
- Standardpistol
- Grovpistol
- Luftpistol
- Snabbpistol
- Magnumfält

Katarina PSF är en mycket aktiv tävlingsarrangör med flera återkommande tävlingar, bland annat den nationella fältskyttetävlingen Katarinaträffen. Vi driver även tävlingen Skyttar för världens barn, där intäkterna oavkortat går till att stödja organisationer som arbetar med att hjälpa barn. Några vi donerat pengar till är World Childhood Foundation, SOS Barnbyar och UNICEF:s olika projekt.

 

 Föreningen är ansluten till Stockholms Pistolskyttekrets, Svenska Pistolskytteförbundet, Svenska Skyttesportförbundet, Stockholms Skyttesportförbund och Svenska Svartkrutsskyttefederationen. Katarina PSF ingår även i Hacksjöbanans Skytteorganisation, HSO.

Föreningen leds av en styrelse bestående av nio personer. Föreningens adress är alltid ordförandens adress och årsmöte hålls under mars månad.

Under vinterhalvåret har vi verksamhet i Brännkyrkahallen och Farstahallen. Läs mer under "Hitta till oss".


Historik 

Katarina Pistolskytteförening, KPSF, bildades (som en sektion) sommaren 1941 av en liten grupp pistolintresserade gevärsskyttar inom Katarina Skytteförening, som i sin tur bildades 1901. Namnet kommer från Katarina församling på söder, där föreningen bildades. Verksamheten har sedan dess varit förlagd till de södra förorterna.

 

Söderskjutbanan (vid Högdalen) var vår hemvist tills vi på grund av bostadsbyggande tvingades flytta 1984. Under tio år hyrde vi sedan in oss på Handens bana och under några år på Mälarhöjdens bana. Från och med 1994 till och med 2004 disponerade vi skjutbanan inne på Tullinge/F18 nedlagda flygflottilj, vilken vi delade med polisens skytteutbildning. I samband med förestående exploatering av Tullinge stängdes skjutbanan.

Sedan våren 2005 bedriver vi vår verksamhet inne på den till Tullinge närbelägna skjutbanan vid Hacksjön, även kallad Hacksjöbanan. Här bedrivs aktivt skytte av många skytteföreningar. Anläggningen innehåller skjutbanor för både pistolskyttar och gevärsskyttar. Här finns förutsättningar för ett aktivt skytte och föreningsliv med olika gemensamhetslokaler. Förutsättningar finns även för en utökad verksamhet och för nationella tävlingsarrangemang.

 

 

Uppdaterad: 19 FEB 2018 11:18

 

Postadress:
Katarina PSF - Skyttesport
Kjell Brink, Långkärrsvägen 66
14142 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info