Hoppa till sidans innehåll
Foto: GK

Årets sista resa gick åt skogen...


men målsättningen infriades


Säsongen anno 2013 blev minst sagt händelserik för Kävlinge GIF. Målsättningen om ett avancemang till division 6 infriades, trots att årets sista färd gick rakt in i skogen. Bokstavligt talat. Låt oss dock ta det hela från början.

Efter att ha satt i gång verksamheten på nytt säsongen 2012, efter det mindre lyckade äktenskapet med Stora Harrie IF under namnet Harrie/Kävlinge FF, var det ett Kävlinge GIF som var fyllt av revanschhunger inför den säsong vi just lagt bakom oss.

Laget hade fått en hel del nya förstärkningar av hög i kaliber med division 7 mått. De flesta nyförvärven var studenter från Lund. Målsättningen var klar. KGIFs mål var lika klart som "korvaspa". Klubben skulle upp i sexan, antingen direkt eller via ett nyckfullt kval.

Förutsättningarna var enkla. Det två främsta lagen tog klivet upp direkt, trean och fyran fick ta kvalet till hjälp för att eventuellt nå högre höjder. Det började bra för KGIF, premiären mot Bosna från Landskrona var ett av säsongens bästa framträdanden på Högalids IP. En synnerligen välspelad och sevärd match. Att det hela slutade med en hemmaseger som löd på 2-0 gjorde inte saken sämre, Bara fyra dagar senare var det tid för ett nytt hemmamöte, mot Hurva IF, ett lag som blev hjälplöst sist i tabellen när bokslutet gjordes i oktober. Trots en näst intill total dominans från KGIF snöt Hurva med sig en poäng hem efter en mållös drabbning.

Nåväl, fyra poäng efter två omgångar var ändå ett snyggt facit. I synnerhet som nollan var intakt i kolumnen över antal insläppta mål. I den tredje omgången rök den emellertid, med råge. Bortamötet med Röstånga blev ingen rolig historia. De "polkagrisfärgade" från Odenvallen tog en stabil seger, 3-0. Planen i Röstånga var allt annat än bra. Men det var inte planens beskaffenhet som fällde avgörandet. Röstånga var helt enkelt det bästa laget för dagen och vann fullt välförtjänt.

Resten av våren blev sedan ganska mycket "berg o dalbana" för KGIF. Värsta "nackskottet" fick vi hemma på Högalid när GoF vann med smått genanta 5-0. Innan spelarna gick på semester hade KGIF samlat ihop 11 poäng, striden om den fjärde och tillika åtråvärda kvalplatsen var knivskarp mellan i synnerhet KGIF och antagonisten Billeberga. Av den anledningen var bortasegern mot just Billeberga en ljuv försommarkväll på Kraftvallen av stor vikt. KGIF vann med 2-0, efter ett smart taktiskt spel i matchens samtliga 90 minuter. En annan viktig "vårpinne" innan midsommar var den som togs uppe på Berga IP i Eslöv mot alltid lika svårspelade Pelagonija. Stundetfirandet gjorde att KGIF fick sätta ett tämligen reservbetonat lag på benen. Men vilken moral laget visade. Mötet slutade 2-2. Tämligen rättvist. Noterbart från besöket i Eslöv var att vår lagkapten Rasmus Gustafsson, gjorde sitt enda mål för säsongen när han iskallt rullade in 2-1 målet i KGIFs favör i upptakten av den andra akten. "Ralle" hade nämligen, i brist på alternativ, satt sig själv på topp som ende anfallare. En uppgift han skötte med bravur.

Höstsäsongen inleddes men ännu en bortamatch, vilken var den femte i rad för KGIF. Resan gick till Hurva. Där vi möttes av en plan som bestod av en massa "campande" mullvadar, Hålen efter dem i gräsmattan var påtagliga. Det hindrade inte KGIF för att åka hem med tre tunga poäng i bagaget, 2-0 slöt matchen. I den matchen mönstrade KGIF med ett flyfotat tremannaanfall bestående av bröderna Malmgren, Jim och Mattias, samt lagets skyttekung Nariman Emamian. En medicin som smakade lika beskt och surt som krusbär för Hurvas något tungfotade backlinje.

Mötet mot Hurva gav blodad tand för KGIF. I omgången därpå väntade, dåvarande serieledaren Röstånga, hemma i Kävlinge. Ett möte som kan sammanfattas i två ord "säsongens bästa". Efter en bländande underhållning från KGIF. I synnerhet av Narre" som med sitt äkta hattrick såg till att matchtavlan visade 3-0 när domaren blåste av.

Därmed hade KGIF fått bästa möjliga upptakt på den stundande hösten så här i kräfttider. Men säg den lycka som består. KGIF kom snabbt ner på jorden igen efter ha förlorat med klara 4-1 mot serieettan" GoF. Matchen var i praktiken avgjord redan efter de inledande 45 minuterna. Då ledde hemmalaget med stabila 3-0. Efter paus reste sig dock KGIF och spelade stundtals riktigt bra. Visst hopp fick laget när sommarens nyförvärv från Vellinge, Christian Kruuse, presenterade sig med sin första fullträff i GIF-skruden.

Resten av säsongen blev sedan en stor gastkramning. Ledningen slets mellan hopp och förtvivlan. Kvalplatsen hängde länge och väl på en skör tråd. Två oavgjorda matcher mot Ekeby och Ljungbyhed medförde att vi inte kunde göra det definitiva
rycket ner till den jagande duon Billeberga och även Bosna, som vaknat till liv.

Med två omgångar kvar behövde vi en poäng till för att definitivt var kvalklart. Och den togs i näst sista omgången i "sexpoängsmatchen" mot just Bosna på Ulkavallen. Efter 90 minuters ställningskrig blev det 0-0. Vilken lättnad!

Serie-epilogen mot Pelagonija var sedan enbart av en akademisk betydelse. Efter en bra inledning ledde med KGIF med 2-0. Men ett Pelagonija som inte hade med än äran på spel vände på "kuttingen" efter paus och vann med 3-2. Kanske inte bästa "genrepet" inför kvalet precis.

Lotten där föll på "GIF kollegan" Norra Rörum. Ett lag som samlat ihop 10 poäng i division 6. Norra Rörum avslutade seriespelet på Bruksvallen i Örtofta där spända spioner från KGIF infann sig. Inte blev de märkbart skrämda precis. Norra Rörum gav ett minst sagt blekt intryck och förlorade med hela 8-1.

Veckan innan den första kvalmatchen, som vi fick inleda hemma, talades det mycket om Norra Rörums mediokra insats. KGIFs svåraste motståndare var kanske att en viss underskattning skulle infinna sig.

Så blev inte fallet. Norra Rörum kom förvisso till spel med ett märktbart bättre manskap än det laget satte på benen i Örtofta. Det räckte dock föga, det var ett tillsynes uppgivet Norra Rörum.  Efter 2-0 ledning i paus vann sedermera KGIF med 5-0, siffror som kunde varit större. Därmed hade vi skaffat oss en riktig" räkmacka" inför returen

Själva matchen i Norra Rörum har man nästan förträngt. Det var händelsen innan avspark som blev det stora samtalsämnet. I god tid, rullade den för dagen inhyrda bussen ut från Högalids IP. Med destination Norra Rörums IP. Hehe.... Jo vi kom förvisso dit så småningom. Närmare bestämt 23 minuter före avspark efter en liten lördagsutflykt in i Klippans kommun och en liten sightseeing i de mellanskånska urskogarna. Tagna av alla "semesterintryck" var KGIF ändå fokuserade. Ledde i paus med 2-0. I det läget skulle Norra Rörum göra 8 mål för att snyta oss på division 6-biljettenl. En utopi. Ändå vill jag ge Norra Rörum all ”kred” för deras andra akt. Hemmalaget gjorde fyra mål och fick med sig snygga 4-4 som slutresultat. Sägas ska att de sista 45 minuterna var KGIF nog mer intresserade av att öppna champagneflaskorna än av att spela fotboll. Den lyxen fanns där råd med en dag som denna. Bussresan hem till Kävlinge gick, utan någon onödig omväg i lingonskogen, direkt hem till Högalid där det väntas en segerpizza. Själva avancemanget firades sedan lördagen därpå ute på Ellbo gård.
En mycket lyckad tillställning. Liksom säsongen i sin helhet. Slutet gott, allting gott således.....
Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:20 Skribent: Stefan Hegenius


ICA Supermarket

Thures Sport i Kävlinge

kkb_logotype

Motor o Bilelektra

Sponsorhuset

Följ oss på sociala medier
  

Postadress:
Kävlinge GoIF - Fotboll
Träningsvägen 1
24436 Kävlinge

Besöksadress:
Träningsvägen 1
24436 Kävlinge

Kontakt:
Tel: +4646733234, +46765557479
E-post: This is a mailto link

Se all info