Hoppa till sidans innehåll

Huvudtränare säsongen 2016


Efter diverse turer fick så äntligen Kävlinge GIF klart med ny tränare för säsongen 2016. Föreningen kan varmt välkomna Mats "Talle" Andersson, 49 år, som närmast kommer från division 5 klubben Marieholms IS.

Vi i Kävlinge GIF ser med stor tillförsikt fram emot samarbetet med Mats. Så sent som säsongen 2013 gjorde Mats stor succé på Högalid när han tillsammans med Anders Arnslätt (välkänd KGIF profil) drog upp Harrie FF i division 4.

De två senaste säsongerna i Furulunds IK (2014) och Marieholms IS (2015) har varit lite tyngre för Mats. Så pass tunga att han umgicks med tanken att ta ett sabbatsår. Men när KGIF hörde av sig tog det inte många dagar förrän han tackade ja.
- Kävlinge GIF har som förening en stolt tradition. Det ska bli en härlig utmaning att försöka föra upp laget igen, säger Mats.

En bidragande orsak att Mats valde KGIF kan klubben tacka hans tränarkollega från Harrie-tiden, Anders Arnslät, för.
- Anders och jag med våra respektive i London och tittade på fotboll förra veckoslutet. Då kom Kävlinge GIF upp på tapeten. Anders talade väl om klubben. Där finns ju bland annat Olle Persson som jag känner till sedan lång tid tillbaka, fortsätter Mats.

Mats Andersson är annars en person som förknippas med Furulund, där han även är bosatt. Han har tjänstgjort i många år i FIK.

Nu blir Kävlinge GIF hans tredje klubb i kommunen.
- Vi ska göra ett rejält försök att kliva uppåt i seriesystemet, avslutar Mats, som gör sitt första träningspass med sina nya adepter måndagen den 9 november.

Vi i Kävlinge GIF lyckönskar honom.
- Valet känns bra. Tror vi har fått in precis den tränaren vi behöver. Mats har både karaktär och pondus. Dessutom kommer han utifrån och har stor erfarenhet att falla tillbaka på, kommenterar Olle Persson i Kävlinge GIF:s fotbollsutskott.

Uppdaterad: 07 NOV 2015 07:16 Skribent: Stefan Hegenius


ICA Supermarket

Thures Sport i Kävlinge

kkb_logotype

Motor o Bilelektra

Sponsorhuset

Följ oss på sociala medier
  

Postadress:
Kävlinge GoIF - Fotboll
Träningsvägen 1
24436 Kävlinge

Besöksadress:
Träningsvägen 1
24436 Kävlinge

Kontakt:
Tel: +4646733234, +46765557479
E-post: This is a mailto link

Se all info