Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Sörmland


Idrottsrörelsen är så mycket mer än det fysiska idrottsliga utövandet. Genom de goda samtalen kan idrotten förena och utveckla personer och öka möjligheterna för att medlemmarna att må bättre, utvecklas mer och att de ska vilja stanna kvar längre.
 
På fredag, den 9 april, är det dags för andra tillfället av #idrottssnack. Denna gång är temat inkluderande idrott och vi möter två föreningar och ett distriktsförbund som hittat nya sätt att nå fler och engagera fler personer i sin idrott.
 
Regeringen har beslutat om ytterligare stöd till idrottsrörelsen med 1 miljard kronor med anledning av pandemin.
 
Folkhälsomyndigheten föreslår regeringen att hålla fast vid gällande begränsningar till den 3 maj. För idrotten innebär det fortsatt stopp för tävlingar och matcher. Yrkesmässig idrott kan tävla och spela matcher – men utan publik.
 
Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för januari och februari 2021.
 
Är du eller vill du bli tränare i din idrott? "Grundutbildning för tränare" är det första steget i tränarskapet och öppen för alla från 14 år - oavsett idrott! Under våren erbjuder vi grundnivån och i höst är det premiär för fortsättningsnivån.
 
Riksidrottsförbundet har beslutat att bevilja totalt 24 miljoner kronor i verksamhetsstöd till idrottsföreningar i Sverige som bedriver verksamhet för personer 65 år och äldre. I Sörmland får 71 idrottsföreningar dela på drygt 1,1 miljoner.
 
Södertälje Simsällskap är en av många föreningar som förra året tog den virtuella vägen för att hålla inspirationen och motivationen uppe bland de unga idrottsutövarna under pandemin - de lanserade digitala simidrottstävlingar.
 
Minskningen av idrottsaktiviteter bland unga blev allt tydligare under andra halvan av coronaåret 2020. Över en halv miljon färre idrottsaktiviteter och sex miljoner färre deltagartillfällen registrerades under 2020.
 
Webbutbildningen Fifty/Fifty guidar din idrottsförening till att bli mer jämställd, i allt från stora beslut till små mikrohandlingar som gör stor skillnad. Ta steget och starta er jämställdhetsresa nu. Det har aldrig varit enklare.
 
Med start den 8 mars, på internationella kvinnodagen, genomför vi tillsammans med övriga RF-SISU distrikt i landet, Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna en temavecka med extra fokus på området jämställdhet.
 
Det ska vara enkelt att få inspiration och en gnutta idrott i vardagen – därför lanserar vi #idrottssnack. Idrottssnack är i sin korthet lättsamma och trevliga livesända lunchsamtal och på måndag, den 8 mars är det dags för årets första samtal.
 
Stadsdelen Geneta är ett av Södertäljes idrottsvaga områden och statistik visar att flickor är mindre fysiskt aktiva än pojkar i samma ålder. Det ville Södertälje Basketbollklubb ändra på och startade upp ”Basketgäris” för tjejer med Nina Baresso.
 
Idag får idrottsföreningar i Sörmland besked om kompensationsstöd för perioden oktober - december 2020. Totalt beviljades 1 412 000 kronor i krisstöd fördelat till 52 sörmländska idrottsföreningar.
 
Folkhälsomyndigheten har idag fattat beslut om att det undantag som gällt för barn födda 2005 och senare att delta i enstaka tävlingar eller matcher hävs från och med 1 mars. Detta på grund av rådande smittläge.
 
12

Postadress:
Kazuki Shotokan Klubb
Tawanda Marufu, Bodastigen 1
15168 Södertälje

Kontakt:
Tel: +46736267440
E-post: info@kazuki.se

Se all info