Hoppa till sidans innehåll

Anders Nyman


Anders Nyman

                  "Vi hade badminton på idrotten i skolan. Det var så kul. Fick en racket i julklapp. Sen tog det ungefär 1 1/2 år innan jag vågade mig till Haneborg"...

Väl där upptäckte han kompisar som spelade och att det var ett härligt gäng. Tränare på den tiden var allas vår Varpu! Hon tog väl hand om ungarna. Sen har det varit mycke`, nästan bara, badminton för Anders.

På frågan "matchen han minns" blir svaret att det var matcher och tävlingar jämt. Han och kompisar som var med, kan sitta länge och prata om allt de minns. Ofta kanske småsaker runt matcherna, men minns gör de mycke`!

(Samtidigt med badmintonspelandet har han även spelat fotboll.)

På senare år har han trätt in i ledarrollen på ett väldigt fint vis. Han har tagit barn, ungdom och föräldrar med stor respekt och lotsat oss i badminton-världen. I julas kunde vi se skymten av honom på TV-galan. Där var han nominerad i klassen Unga Ledare! Även Kilafors har haft förstånd att prisa honom. På nationaldagen fick han priset "Hanebo Ungdom".

GRATTIS! Anders Kilafors BMK

Nu är det dags för nästa steg i Anders liv. I agusti flyttar han till Örebro där han fått en 50 % tjänst som tränare! Han ska även studera där, historia.

Han intresse för historia är stort. "Jag läser en bok och ser allt i huvudet som en spännande film".

I badminton har det varit dubbel och mix som varit det roligaste. "Att spela tillsammans med någon och det stämmer , det är så kul"! En gång minns han, i Borlänge, fick han spela tillsammans med en tjej han aldrig tidigare spelat med. Och det stämde så bra. Det var en höjdpunkt!  

På frågan om Kilafors framtid "utan Nyman", svara han: Läget är helt rätt att dra. Vi har många duktiga ungdomar som brinner för sporten. De har provat på lite som ledare, och till hösten åker 10 personer på ledarutbildning! Det visar vad vi har i klubben att komma med för framtiden! Vi har också material till ett mycket brett seriespelslag. Och den nya hallen som det pratas om, skulle betyda mycket för Kilafors BMK (handbollen mm). Alla skulle må bra av en ny hall. Bra möjligheter att sporta kan få folk kvar i Kilafors och nya att flytta hit. 

Nu flyttar Anders, ett tag. Det är som ett naturligt steg i hans utveckling. Men jag skulle inte bli förvånad om vi ser honom hos oss igen, snart...

Hela gänget!

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:09 Skribent: Helene Engman

 

____________________________________________________________________ 

        Sponsorer                  

 Kilafors Badminton  

 


 

 

Fastighetsbyrån  


 


 

fz forza

 


 

 

 

BOLLNÄS  

ger rabatter till oss i  

Kilafors BMK

 

 Läs mera

 


 

Låt Ditt företag synas! 

Vi har reklamplats åt Dig!

 

 Läs mera

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Postadress:
Kilafors BMK - Badminton
NIklas Larsson, Enbacksvägen 16
82330 Kilafors

Kontakt:
Tel: 0705353879
E-post: This is a mailto link

Se all info