Hoppa till sidans innehåll
Per Lindkvist

Per Lindkvist


Det är torsdag kväll och motionärspelarna börjar ramla in på Haneborg. Jag ska träffa en rikigt gammal badmintonräv. 

Per Lindkvist och fru Varpu bodde i Bollnäs när de började sin badmintonkarriär. Med Bollnäsklubben Tranan tog det fart. 1980 flyttade de till Kilafors. Badminton gick på sparlåga i Kilafors då. Bara motionsspelare samt några få seniorer höll i gång. Det fanns inte någon ungdomsverksamhet…

Men det drog Per och Varpu igång. Familjen Lindkvist hade själva 2 flickor som gärna ville prova mor och fars sport. Så det var bara att börja träna! Ungdomar kom och träningar i Haneborg blev ett stadigt inslag i hela familjens liv. Och så naturligtvis resandet runt på ungdomsserien. 

En period hade vi 2 serielag i Kilafors. Per vurmar mycket för seriespelet. Att få in det hela med lagspelandet. Alla i laget behövs. Lika mycket tjejer som killar. Det för dem samman. Kilafors var faktiskt starkast på tjejsidan en period. Det har ju varit lite tomt där några år, men nu är det många tjejer på väg uppåt!

Hos Paret Lindkvist började en gång både Erik L och Fredrik N bl.a. De har varit med och fostrat många in i badmintonens underbara värld. Varpu blir lyrisk när hon pratar om sina gamla elever. Och stolt är jag säker på att hon är! Per har inte släppt ”kollen” på ungdomarna. Han kollar gärna i Haneborg när de spelar.

I 17 år höll Per och Varpu själva i träningarna, 2 gånger i veckan minst. Så vem som helst förstår ju att paret betytt mycket för ungdomarna i Kilafors.

Båda tror på en god framtid för Kilafors Badmintonklubb. De upplever det som vi har tränare och ledare, och framför allt ungdomar som vill spela!

Badminton kan man spela från 5-6 ålder till, ja, hur länge som helst!!!

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:12 Skribent: Erik Lindblom

 

____________________________________________________________________ 

        Sponsorer                  

 Kilafors Badminton  

 


 

 

Fastighetsbyrån  


 


 

fz forza

 


 

 

 

BOLLNÄS  

ger rabatter till oss i  

Kilafors BMK

 

 Läs mera

 


 

Låt Ditt företag synas! 

Vi har reklamplats åt Dig!

 

 Läs mera

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Postadress:
Kilafors BMK - Badminton
NIklas Larsson, Enbacksvägen 16
82330 Kilafors

Kontakt:
Tel: 0705353879
E-post: This is a mailto link

Se all info